Вхід | Реєстрація

У неділю в церкві Юрія Переможця проведуть молебень

У неділю в церкві Юрія Переможця проведуть молебень

У всякому разі, про це сказав Дмитро Кулічковський. Дмитро Романович сам зателефонував до редакції і висловив бажання прокоментувати ситуацію, що склалася навколо церкви, котру він у свій час побудував.

Кулічковський, привітавшись, розпочав із того, що до нього почали телефонувати люди, які прочитали статтю під назвою «Запечатана церква», яка була надрукована у попередньому номері «ЕХО». Тоді свою позицію, свою точку зору оприлюднив Анатолій Кучеренко, який теж є священиком і має відношення до громади храму Юрія Переможця.

Дмитро Кулічковський повідомив, що деякі з тих людей, які до нього телефонували з приводу виходу в світ вищеназваної статті, пропонували йому подати позов до редакції. З приводу чого пропонували позиватися, Дмитро Романович конкретно не пояснив. Нібито, на чиюсь думку, його оббрехали.

Але Кулічковський судитися не планує. Він пояснив:

— Я не буду подавати до суду, але прокоментувати попередню статтю бажаю. Так, будівлю церкви опечатали по моєму розпорядженню. Так, це сталося після конфлікту з Володимиром Фесиком, який на той момент перебував у храмі. Але в іншому Кучеренко вас увів у оману.

Далі Кулічковський розповів про деякі деталі навколоцерковного конфлікту. Безумовно, це є вже його суб’єктивним баченням ситуації. І деякі моменти із його розповіді ми друкувати не будемо, адже вони стосуються приватного життя Анатолія Кучеренка, і розповсюджувати подібну інформацію без його згоди ми не маємо права.

Про священництво Кучеренка

Кулічковський розказує:

«По-перше, по церковних канонах Анатолій Кучеренко не може бути священиком. Причому, в будь-якій церкві. (Від редакції: тут мова йшла якраз про особисте життя Анатолія Івановича).

По-друге, він не має ніякого відношення до будівництва церкви Юрія Переможця. Він був начальником штабу козаків, і Микола Жук передавав йому булаву». І взагалі, церква — не райком. Доки я тут, Кучеренка в ній не буде.

Про зняття сану

«Кучеренко вам нарозказував, що мене позбавили сану. Так чи не з мене ще в 2014 році знімали сан у московській церкві. Думаю, люди пам’ятають, та й ви писали про мою позицію під час тих подій. Я тоді боровся за незалежність України, за чесні вибори, а Кучеренко працював у тодішній районній раді. І Кучеренко віддав каплицю на міському цвинтарі, яку я посвячував, московській церкві. І бив себе в груди, і виганяв мене із сесії. І навіть якщо він прийняв сан, то я можу дати телефон Нікодима Сумського і Охтирського, керуючого Полтавською єпархією, то він, Кучеренко, під забороною.

…Я був у Філарета на особистому прийомі. Його ввели в оману. Підсунули йому папірець. Він сам мені сказав, що вони поспішили із рішенням, не дочекавшись рішення суду. У нас у церкві є таке благословення не письмове, я руки склав, і він мене благословив іти служити».

«Моєю бідою скористалися»

За словами Кулічковського, штовханина в церкві у вересні таки була. Він говорить, що його спровокував Володимир Фесик, диякон.
Дмитро Романович заявляє:

— Я їм усім допоміг. А потім вони скористалися моєю бідою. Я того не хотів. Я за свої діяння відповім не лише перед законом, а як віруюча людина — перед Богом. Я того не хотів. Я не хотів стріляти. Я примусив його стати на коліна до приїзду поліції. Він мене побив. У мене є побої зняті.
«Мені прокурор дав дозвіл. У неділю буде молебень»

Також Дмитро Кулічковський оголосив, що в неділю, 17 грудня, в церкві Юрія Переможця буде проведений молебень. Нібито Дмитро Романович спеціально запитував дозволу в прокурора.

Він пояснив:

— Я сказав прокуророві, що йдуть свята. Служби як такої не буде. Адже частину церковного інвентаря украли. Але я запросив кількох священиків, щоб приїхали і помолилися разом зі мною. Я прокуророві дзвонив і у вівторок їду до нього. Мені дозвіл дадуть.

Ікони покрали. І фундаментні блоки теж

Кулічковський говорить:

— Ікони з Марківської церкви щезли. Ікони покрали. У мене блоки лежали фундаментні за церквою. Я думав купити хату в Кобеляках біля церкви і там доживати. Так поки мене не було, і блоки покрали. Про це всі знають. Я заяву в поліцію писав.

Щодо документів на землю та будівлю церкви, точніше, їх відсутності, про що говорив Анатолій Кучеренко, то Дмитро Кулічковський пообіцяв їх показати. І показав. Але не всі. Адже будівля церкви, за словами Кулічковського, ще не прийнята в експлуатацію.

Що ж, доживемо до неділі, до 9‑ї ранку.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 грудня 2023, 18:30 | Кобеляки | Цікаве
1. Олексій / 20 грудня 2023, 14:00
Боже, коли вже ті старі пердуни упокояться?...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації