Вхід | Реєстрація

Під час війни кобеляцький депутат надбав BMW

Під час війни кобеляцький депутат надбав BMW

Окрім того, продовжив успішно скупляти землю в селі Соснівка. З такими темпами не буде дивиною, якщо через кілька років уся земля навколо села належатиме депутату і співробітнику міськради Миколі Попику.

Продовжуємо ознайомлювати наших читачів із статками їх обранців. Нагадаємо, що до кінця січня поточного року всі депутати та більша частина чиновників Кобеляцької міської ради мають оприлюднити декларації про свої доходи та майно. Більшість із них свої декларації в НАЗК подали ще задовго до Нового року. Але не всі. Процес декларування продовжується, а з цим ми продовжуємо знайомити наших читачів із надбанням людей, яких вони привели у владу.
Із «новоявлених» декларантів найбільш цікавими є відомості, які відповідно до законодавства оприлюднив спеціаліст загального відділу Кобеляцької міської ради і, за сумісництвом, депутат Микола Попик.

Так, протягом 2022-го, уже воєнного року, Микола Сергійович став власником ще чотирьох земельних ділянок у районі села Соснівка.  Їх загальна площа становить 7,5 гектара. У сумі сім’я Попиків, яка ще в 2021 році почала надбавати земельні ділянки саме в Соснівці, має там такий собі земельний банк у загальному розмірі 21,5 гектара.

Окрім того, Миколі Сергійовичу в 2022-му пощастило стати власником автомобіля преміального німецького бренду BMW. Свою  «беху-сімку» 2011 року випуску чиновник, згідно із оприлюдненою інформацію, придбав досить дешево — лише за 120 тисяч гривень. Це при тому, що на найпопулярнішому в Україні  сайті по продажу автомобілів Авто.Ріа такі  ж автівки 2010-11 років випуску продають по ціні від 12 тисяч доларів, тобто приблизно в чотири рази дорожче.

Подали свої декларації депутати міськради Віталій Немудрий, Микола Андрієнко та Віктор Фесюра. Але в оприлюднених ними деклараціях нічого особливо цікавого немає. Так, Немудрий задекларував, як підприємець, 1 мільйон 800 тисяч доходу. А ще вони з дружиною протягом 2021 року продали нерухомого майна майже на 700 тисяч. Окрім того, Віталій Миколайович у 2021 році купив у Полтаві квартиру за мільйон 100 тисяч гривень і автомобіль Лексус 2006 року випуску. Немудрому пощастило не так, як Попику. Він свою машину купив за 290 тисяч гривень. Це лише на 100 тисяч дешевше, аніж аналогічні моделі цієї люксової японської  автівки із тих, що пропонують на Авто.Ріа.

До речі, землю при Копельцеві Немудрий теж отримав. Як і його дружина. І, як чимало його колег по депутатству, теж десь у районі села Василівка.

А ось Віктор Фесюра, судячи з поданої декларації, участі в масовому отриманні землі депутатами Кобеляцької міської ради не брав. Хоча можна припустити, що земельна ділянка була оформлена на когось іншого.

Немає нічого надто цікавого і в декларації Миколи Андрієнка. Ну хіба що нетипова, як для депутата, машина може здивувати. Микола Іванович задекларував у власності ВАЗ-2106 1989 року випуску. А свою земельну ділянку площею 3,2 гектара Андрієнко отримав ще в далекому 1997 році.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 січня, 17:49 | Кобеляки | Політика
1. Zorn / 14 січня, 18:17


Змінено 16.01.2024, 09:05
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації