Вхід | Реєстрація

Офіцер, ланцюги і дерево

Офіцер, ланцюги і дерево

125 років тому п’яний офіцер Джеймс Сквід здійснив один із найдивніших арештів у історії. Чоловік наказав закувати дерево в ланцюги.

Прикуте дерево в Пешаварі (Пакистан) перебуває під арештом із 1899 року після того, як британський офіцер напідпитку вирішив провчити його за те, що воно відійшло від нього. Відтоді рослина залишається в ланцюгах.

125 років тому п’яний офіцер Джеймс Сквід здійснив один із найдивніших арештів у історії. Переконавшись, що дерево намагається втекти від нього, коли той хотів до нього підійти, британець наказав прикувати його до землі та посадити під арешт. Відтоді ланцюги так і залишилися на місці, а для зацікавлених туристів з’явилася табличка, яка розповідає його історію.

«Я під арештом. Одного вечора сильно напідпитку британський офіцер вирішив, що я йду з попереднього місця, і наказав сержанту заарештувати мене. Відтоді я перебуваю під арештом», — свідчить табличка.

Прикуте дерево, розташоване на місці офіцерського гуртожитку Гайберських стрільців на Ланді Котал Вей, привертає багато уваги туристів, які думають, що його історія кумедна. Однак місцеві жителі вважають цю рослину символом пригноблення місцевого населення британською владою.

Попри суперечливе минуле, Пешаварське дерево з ланцюгами залишається важливою визначною пам’яткою, яка приваблює в цей район таких необхідних туристів.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня, 20:12 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації