Вхід | Реєстрація

Колишнього лісничого та його помічника підозрюють у розтраті держмайна

Колишнього лісничого та його помічника підозрюють у розтраті держмайна

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури трьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у привласненні та розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій повторно, в умовах воєнного стану організованою групою, а також складанні та видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України). 

Як повідомили у пресслужбі прокуратури Полтавщини, до складу групи входили колишній лісничий одного з лісництв ДП «Миргородське лісове господарство», його помічник та фізична особа-підприємець.

За даними слідства, у 2022 році вказані особи здійснили привласнення та розтрату майна, належного ДП «Миргородське лісове господарство», а саме: ділової деревини, заздалегідь занижуючи її класність, та коштів за лісосічні роботи, які фактично не були проведені.

Збитки, завдані державному підприємству, становили понад 600 тис. грн. Наразі половину суми підозрювані відшкодували.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Слідчі дії здійснюються ТУ ДБР у місті Полтаві.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 лютого, 10:43 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації