Вхід | Реєстрація

На Полтавщині планують створити ще один індустріальний парк

На Полтавщині планують створити ще один індустріальний парк

На засіданні архітектурно-містобудівної ради профільного департаменту ОВА розглянули проєкт детального плану території, що передбачає створення індустріального парку на території Терешківської територіальної громади Полтавської області.

Як повідомили у пресслужбі Полтавської ОВА, це земельна ділянка площею 27 га на якій планується будівництво сміттєпереробного комплексу та підприємств-супутників. Основне підприємство передбачає приймання, сортування, переробку та утилізацію твердих побутових відходів. У межах індустріального парку також плануються до розміщення підприємства з вторинної переробки сировини з подальшою реалізацією виготовленої з неї продукції.

«Це важливий проєкт для Полтавщини, який підтримує Міністерство екології.  Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації надав розробнику документації зауваження та пропозиції,  які повинні бути враховані при подальшій реалізації ініціативи», – сказав директор Департаменту екології та природних ресурсів ОВА Сергій Олейніков.

Як зауважила заступник директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики ОВА Ірина Особік, дана ділянка вибрана не випадково.

«Сформована логістична схема збору та вивезення ТПВ в даному випадку залишається незмінною. Ділянка знаходиться в лісовому масиві, що створює додатковий природний захисний бар’єр для навколишніх населених пунктів. – сказала Ірина Особік. – Наразі вже є попередні згоди від водо-, електро-  та газопостачальних підприємств щодо підключення індустріального парку до енергоносіїв».

За результатами розгляду, з урахуванням рекомендацій та зауважень наданих членами містобудівної ради,  проєкт рекомендовано до затвердження в установленому порядку.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 березня, 18:26 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації