Вхід | Реєстрація

Найпопулярніші мобільні додатки в Україні у першому кварталі 2024 року

Найпопулярніші мобільні додатки в Україні у першому кварталі 2024 року

Популярні додатки у смартфонах українців останнім часом прийняли сталу форму - зміни у рейтингу у порівнянні з другим півріччям минулого року мінімальні. Традиційно актуальними залишаються застосунки для спілкування, соціальні мережі, а також додатки з розділу медицини.

Telegram не знає конкурентів

Тенденція, яка спостерігалася протягом 2023 року, нарешті досягла кінцевої точки - найпопулярнішим месенджером серед українців є Telegram. Додаток лідирує як у користувачів смартфонів на базі Android, та і серед власників техніки Apple. Взагалі відмінності у рейтингу додатків між цими двома операційними системами мінімальні, адже зазвичай розробники випускають версії програм для обох. Втім, винятки зустрічаються, наприклад, в індустрії азартних ігор - в онлайн казино Elslots скачати додаток можна поки що тільки для Android.

Другим за популярністю месенджером вважається WhatsApp - за останній рік додаток істотно розширив функціонал, що можна вважати однією з причин популярності, що повертається. А ось Viber стрімко втрачає позиції – у рейтингу від SimularWeb колись найпопулярніший месенджер у березні опинився на 12 місці серед усіх додатків на iOS та на 10 у користувачів Android.

Варто також відзначити, що на смартфонах Android набагато популярніші мобільні ігри. Це можна пов'язати з тим, що в магазині Play Market реалізована можливість розміщувати сторонні програми, тоді як App Store діють більш жорсткі рамки. Втім, останніми місяцями ходять розмови про їхнє розширення для розробників.

Розваги та бізнес

Слідом за Telegram найпопулярнішим мобільним додатком на початок 2024 року вважається Tik Tok. Сервісу з короткими відеороликами знадобився відносно недовгий час, щоб впевнено обійти за популярністю Instagram.

Одним із найшвидше зростаючих у рейтингу додатків, на жаль, залишається сповіщення про повітряну тривогу - воно входить уже в першу п'ятірку. Водночас українці не оминули і всесвітній інтерес до розвитку інструментів штучного інтелекту - додаток ChatGPT на обох платформах займає високі позиції.

Якихось нових затребуваних інструментів у рейтингу не з'явилося. Запит українців порівняно з минулим роком залишився тим самим:

  • Нова Пошта;

  • Google Maps;

  • Helsi;

  • Gmail;

  • Дія.

У топі залишаються також різні банківські послуги, а популярність набирають окремі додатки супермаркетів (Сільпо, АТБ).

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 березня, 09:18 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації