Вхід | Реєстрація

Без тепла

Кременчужан кидає то в жар, то в холод. Минулого тижня городяни скаржилися на задуху в квартирах, а 8 квітня, після відключення опалення, почали нарікати на холод. Мерія обіцяє, що загартування буде вигідним  – теплопостачальники зроблять перерахунок за передчасне відключення тепла.
— Хай навіть 10 грн становитиме перерахунок за тепло, але все одно це буде економія, – прокоментував міський голова Микола Глухов.
В обох теплопостачальних компаніях: ВАТ «Полтаваобленерго» і КП «Теплоенерго», підтвердили, що перерахунок буде зроблено, адже тепло відключили майже на тиждень раніше.
— Якби цей термін становив менше, ніж 3 дні, тоді перерахунок не проводився б. У даному випадку кременчужани можуть сподіватись на перерахунок, – прокоментував представник прес-служби ВАТ «Полтаваобленерго» Анатолій Щеглов. Водночас він повідомив, що у Полтаві планували бути з теплом до 12 квітня. А взагалі рішення про відключення опалення приймає міська влада. У кременчуцькій мерії зазначають, що традиційно навесні відключають тепло, якщо середньодобова температура повітря упродовж 3-х днів не опускається нижче +8°С.
— Минулого тижня на оперативну телефонну лінію міськвиконкому «15-63» надійшло багато дзвінків зі скаргами на спеку і задуху у квартирах. Дехто навіть лаявся, що місто марно випалює газ, бо у квартирах так спекотно, що треба постійно провітрювати, – коментує прес-служба мерії.
Але вже на третій день після відключення опалення до міськвиконкому надійшов дзвінок зі скаргою на холод у квартирі.

Норма тепла у дитячих закладах
Школи: коридор – 16°С, класна кімната – 17-19°С, спортзал – 15°С, нижчі показники є порушенням норм.
Дитсадки: для дітей до 3-х років – 22°С у групі та 21°С – у спальні, для дітей до 6-ти років – 19°С у групі та 20°С – у спальні.

У школах увімкнуть обігрівачі
— 12 квітня, перед поверненням дітей після канікул, у школах заміряли температуру. У деяких класах було +16°С, але коли в кімнатах перебуватимуть діти, температура трохи підвищиться. Сподіває­мося, буде досить тепло, а взагалі, у школах є обігрівачі, їх можуть використовувати. До централізованого опалення у цьому сезоні школи вже не повернуться,  – коментує начальник міськуправління освіти Геннадій Москалик.
За рішенням мерії, опалення залишили тільки у лікарнях та дитсадках. При цьому СЕС зазначає, що в школах теж стежитимуть за температурним режимом у класних кімнатах, й якщо показник буде меншим за +17°С, санстанція залишає за собою право рекомендувати знову обігрівати приміщення.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 квітня 2010, 13:40 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації