Вхід | Реєстрація

112 працюватиме по всій Україні

112 працюватиме по всій Україні

До кінця року по всій країні працюватиме єдиний номер рятувальної служби.

В Україні розпочалося поетапне впровадження єдиного номера екстреної допомоги 112, який наразі доступний у двох макрорегіонах країни. Завдяки цьому сервісу громадянам не доведеться витрачати час на пошук потрібного номера телефону, оскільки оператори самі направлять їх у відповідну службу (поліцію, швидку допомогу, рятувальників). Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.

У департаменті повідомили, що люди з порушеннями слуху або мови також можуть зателефонувати за номером 112. Для зв’язку з оператором доступний відеозв’язок із фахівцями, які говорять жестовою мовою. Для звернення до сервісу необхідно надіслати SMS-повідомлення на номер 112 та дочекатися відеопосилання.

Із 1 травня в Дніпрі запрацює сервісний центр 112, що охоплює східний регіон України. А у вересні планується відкрити четвертий центр в Одесі та охоплювати південний регіон.

До кінця грудня плануємо розширити роботу служби 112 на всій території України. При цьому номери спеціалізованих екстрених служб 101, 102, 103 та 104 продовжать роботу.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня, 13:20 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації