Вхід | Реєстрація

2-місячник чистоти вже за тиждень сягне свого екватору

Підійти до нього у Полтаві планують зі здобутками. Наразі місто активно прибирають комунальники на закріплених територіях, а у парках та скверха задіяні представники всіх вишів міста. Більше про обсяги виконаних робіт та поточні графіки дізнавались наші журналісти.
У парку Котляревського, що біля Меморіалу Солдатської Слави, студенти наводять лад – підмітають, прибирають торішнє листя, сміття. Окрім прибирання парку, близько 10-ти студентів допомагають комунальникам облаштовувати клумби на самому меморіалі. Відгукнувшись на заклик міської влади долучитись до проведення 2-місячника чистоти, молодь сподівається, що цей приклад наслідуватимуть й інші мешканці міста.
Бліци:
- Хочеться, аби наше місто було охайним, прибраним.
- Полтава у нас духовна столиця, і ми робимо все, аби вона і гідно виглядала.
Мами, які гуляють тут же у парку з маленькими дітьми, переконані: ініціатива залучення молоді до спільної роботи – виключно на краще, перш за все, для самої молоді, боротьби та профілактики негативних явищ у суспільстві.
Бліц:
— Тут і пляшки розкидані, і сміття, треба справою займатись. По-перше, потрібно не смітити, а прибирати потрібно всі разом, і молоді, і дорослим.
Аналогічна робота студентів по прибиранню території міста, організована міським управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту, триває у Березовому гаю, на схилах Інститутської гори, у Сонячному парку, парку Незалежності і парку ветеранів партії та комсомолу. Всього до прибирання цього дня долучилось понад 300 студентів Полтави.
Вже не перший день у питанні прибирання вулиць міста спільно працюють співробітники ГЖЕДів Полтави, комунальних підприємств «Шляхово-експлуатаційна дільниця» і КАТП-1628. Отримати бажаного результату при розчистці під бортами шляхоприбиральною машиною «Скандія» за 1 раз неможливо, тому узбіччя доріг спочатку прибирають вручну. Наразі на виконання цього фронту робіт задіяні всі працівники ГЖЕДів – двірники, слюсарі, інженерно-технічний персонал. Всього у різних точках міста працює близько 300 двірників, 44 з них – із 6-го ГЖЕДу.
Валерій Приходько, начальник ГЖЕД№ 6:
— Розчищаємо, задіяні всі працівники, все робимо по плану. Вчора прибирали вулицю Фрунзе, сьогодні - Сінну: відрізок від вулиці Жовтневої до Остапа Вишні, на завтра - далі по плану всі підпорядковані вулиці.
Після прибирання вручну ці купи сміття збирає техніка «Міської шляхово-експлуатаційної дільниці». Лише за 1 день такої роботи комунальників було вивезено 120 кубів сміття. Проте, на цьому благоустрій вулиць не завершується. Валентина Михайлівна – працівниця ШЕДу. Розповідає: щороку навесні, спільно з колегами, фарбують в білий та чорний колір турнікети біля доріг. Вся робота відбувається у кілька етапів: спочатку – зачистка старої поверхні, потім – протирання від пилу та бруду і безпосередньо фарбування. Роботи за день встигають зробити немало, проте, головне, переконує жінка, – виконати заплановане.
Валентина Михайлівна, працівниця КП «Міська ШЕД»:
— У нас є план - зробити із нашої Полтави красуню. І щоб люди, для яких це робиться, це цінували.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 квітня 2010, 15:07 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації