Вхід | Реєстрація

«Полтаваобленерго» звертається до користувачів

«Полтаваобленерго» звертається до користувачів

Розкрадання електричної енергії – не найкращий спосіб її економії, оскільки рано чи пізно порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії (ПРРЕЕ) буде виявлене та зафіксоване працівниками АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» відповідним актом.

Для недопущення розкрадання електроенергії, у всіх об’єднаних філіях та дільницях компанії працюють мобільні рейдові бригади, які постійно за допомогою спеціальних технічних засобів слідкують за дотриманням ПРРЕЕ.

Нарахування обсягів та вартості необлікованої електричної енергії за складеними актами про порушення ПРРЕЕ, значно перевищують обсяги «зекономленої» у такій спосіб електричної енергії.

Інформуємо вас, що вартість необлікованої електричної енергії розраховується, виходячи з наступних складових:

  • розрахункової величини добового споживання електричної енергії;
  • вартості витрат обленерго на купівлю 1 кВт·год на компенсацію незапланованих втрат + витрати на передачу + витрати на розподіл (для побутових споживачів ціна – майже втричі вища за 1 кВт·год);
  • кількості днів, протягом яких споживання електричної енергії здійснювалося з порушенням ПРРЕЕ (може складати до шести календарних місяців, а в деяких випадках – до дванадцяти).

Необлікована електрична енергія обійдеться значно дорожче, ніж сумнівна вигода від її розкрадання. Тому краще своєчасно (щомісяця) сплачувати за спожиту електричну енергію. Окрім того, для порушників зростає небезпека ураження струмом, адже вони зазвичай у таких випадках використовують оголені дроти зі скрутками, ті, що знаходяться у доступних місцях.

Звертаємо вашу увагу, що у разі виявлення пошкодження засобів вимірювальної техніки, шаф обліку, зіпсованих або відсутніх пломб (індикаторів) тощо, споживач зобов’язаний письмово повідомити АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» про виявлені ним порушення. Інформацію про крадіжки електроенергії можна також передати:

  1. за номерами Кол-центру Товариства (0800) 305-035 (безкоштовно), (0532) 510-910, 050-305-99-10, 097-20-20-207, 093-17-02-533 (за тарифами операторів зв’язку);
  2. за номерами телефонів (0532) 516-114,  516-938, 510-954 (згідно з діючими тарифами міського та міжміського зв’язку, понеділок-четвер з 7:30-16:30, п’ятниця з 7:30 до 15:15);
  3. через сайт в розділі «Стоп корупція», заповнивши форму зворотного зв’язку.

АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» закликає споживачів раціонально використовувати електричну енергію та користуватися законними методами економії електричної енергії, наприклад, встановивши багатозонний облік https://www.poe.pl.ua/bahatozonnyj-oblik-shliakh-do-ekonomii/


Автор: пресслужба АТ «Полтаваобленерго»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 квітня, 20:42 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації