Вхід | Реєстрація

На території однієї з паркових зон Полтави масово смітять

Все через те, що територія на Червоному Шляху, де розміщений пам'ятник загиблим односельчанам, не затверджена як «зелена зона міста», відповідно, не має балансоутримувача. Як результат відсутності останнього – не чисті газони, а суцільне сміттєзвалище. В ситуації розбиралася Крістіна Криженко.
Черговий спільний рейд інспекції по контролю за благоустроєм, санітарним та екологічним станом міста, правоохоронців і працівників КАТП-1628 стосувався паркової зони на Червоному Шляху.
Олег Діденко, головний спеціаліст інспекції по контролю за благоустроєм, санітарним та екологічним станом міста:
— В ході рейду встановлено, що з вини мешканців селища Червоний Шлях парк, де розміщений пам'ятник загиблим односельчанам, перетворено на звалище. На даний момент силами Ленінського РВК вирізаються кущі, де буде наведено порядок, і голові селищного комітету надано припис в 3-денний термін також включитися в роботу, привести парк до належного стану.
Хоча камера і фіксує недбале ставлення окремих мешканців до цієї зони відпочинку, офіційно як зелена зона вона не затверджена жодним документом, відповідно, не має балансоутримувача, який би мав відповідати за її благоустрій.
Сергій Кириченко, голова селищного комітету с.Червоний Шлях:
— Парк не знаходиться на балансі як зелена зона міста і сюди не передбачені двірники. Тут прибирає комунальний відділ Ленінського райвиконкому, і іноді суботники проводять мешканці. Ну ви розумієте, суботник не можна проводити кожну неділю. Ми б провели прибирання і раніше, проте тут стояла вода.
Робота в такому режимі, говорить Сергій Кириченко, – не вихід із ситуації. Чоловік продовжує: як голова селищного комітету і не проти взяти на себе благоустрійні зобов'язання, проте, не має на це ні повноважень, ні штату.
Сергій Кириченко, голова селищного комітету с.Червоний Шлях:
— Якби нам сюди 1 одиницю двірника, і якщо б ви приїхали, а у мене тут не прибрано, тоді можна було сказати, що є резерви, є двірник - так, це я недопрацював, карайте мене.
Фахівці КАТП-1628 нагадують мешканцям про необхідність укладання договорів з підприємством на вивіз сміття. Цим самим можна уберегти як природу від засмічення, так і уникнути штрафних санкцій.
Ольга Ривотенко, спеціаліст договірного відділу КАТП-1628:
— Штрафи за відсутність самого договору зросли. Якщо раніше мінімальний складав 17 гривень, то тепер - від 340 гривень.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 квітня 2010, 15:11 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації