Вхід | Реєстрація

13 квітня розпочали свою роботу мобільні пункти вакцинації домашніх тварин проти сказу

Усі, в кого є чотирилапі друзі, відтепер матимуть змогу зробити щеплення своїм улюбленцям у зручний для себе час та неподалік від власного помешкання. До 24 квітня ветеринарні лікарі працюватимуть на території Ленінського та Октябрьського районів, а з 25 квітня і до кінця травня – Київського району Полтави. Пункти вакцинацій відчинені з 14 до 20 години.
Кота Буржуя його господарка щеплює від сказу регулярно ось вже 7 років. Процедура для тварини неприємна, але зазвичай він перереносить її добре і без ускладнень, – розповідає його власниця. Роботою працівників пунктів вакцинації жінка задоволена.
Бліц:
— Добре, зручно, що поруч, не потрібно нікуди їздити. І дівчата завжди хороші, ввічливі.
Перед тим, як щеплювати тваринку, лікар обов'язково запитає у її власника про стан здоров'я чотирилапого друга, апетит та активність. І самі полтавці, відмічають ветеринари, здебільшого, відповідальні перед тими, кого приручили:
Наталя Бабич, лікар-ветеринар:
— Дуже багато людей, котрі заводять тварин, серйозно до цього ставляться. Приходять до нас на консультацію, цікавляться, як правильно доглядати за тваринкою, годувати, вакцинувати, щоб котик чи собачка були здоровими.
Чотирирічному Джахарту теж пощастило із господарарями.
Власник собаки:
— Кожного року ми робимо щеплення від сказу і радимо всім, собаки - це наші друзі, щоб вони були з людьми друзями.
Спеціалісти розповідають, сказ – вірусно-інфекційне захворювання, яке вражає центральну нервову систему людиней та тварин. Передається через подряпини або укуси хворою твариною чи внаслідок потрапляння її слини на поранену шкіру. Ця хвороба, стверджують лікарі, важко піддається лікуванню, і тому не слід ігнорувати засоби її профілактики. Одним із перших і найдієвіших є профілактичні щеплення, – розповідає начальник Полтавської державної ветеринарної лікарні Іван Петров, та закликає всіх полтавців дбати про власну безпеку та безпеку своїх улюбленців.
Іван Петров, начальник Полтавської державної лікарні ветеринарної медицини:
— Шановні мешканці міста Полтави, власники котів та собак! Щорічну вакцинацію проти сказу тварин розпочато цього дня. Дуже велике прохання до вас, щоб ви активно виводили на точки ваших улюбленців - собак та котів.

Автор: Олена Ляшенко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 квітня 2010, 15:17 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації