Вхід | Реєстрація

У Полтаві провели «молочний форум»

У Полтаві провели «молочний форум»

У Полтавському державному аграрному університеті відбувся молочний форум товаровиробників Полтавської області.

«Полтавська область – один із найбільших гравців на ринку молочних продуктів. Серед регіонів України за поголів’ям корів та виробництвом молока в сільськогосподарських підприємствах область посідає 1 місце. Торік виробництво продукції тваринництва збільшилося на 7,5 %. Понад 15 % валового виробництва молока в державі належить підприємствам Полтавщини, – розповів заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут. – Запорука стабільного виробництва молока – генофонд тварин. Область є лідером серед регіонів України за кількістю племінного поголів’я великої рогатої худоби».

Директор Департаменту агропромислового розвитку ОВА Сергій Фролов зауважив, що в області понад 160 суб’єктів господарювання агропромислового комплексу утримують поголів’я ВРХ.

«Наразі в усіх господарств налічується 181,7 тисячі голів ВРХ, зокрема 91,5 тисячі корів. Порівняно з минулим роком відбулось зменшення поголів’я великої рогатої худоби. Така динаміка прослідковується по всій Україні», – розповів Сергій Фролов.

Менеджер проєктів розвитку ланцюгів доданої вартості Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) Владислав Гуленко додав, що зменшення кількості поголів’я є серйозною проблемою в Україні. Фахівці програми USAID провели дослідження та встановили, що люди, які мають 3 і більше корів, все ж таки бачать перспективу розвитку. Тому USAID запровадило проєкт підтримки виробництва молока з доданою вартістю сімейними господарствами.

У межах проєкту підрядник отримає підтримку для покращення та розширення діяльності сімейних господарств молочного напрямку в Полтавській, Сумській та Чернігівській областях. Їм надаватимуть ветеринарні послуги, юридичні консультації щодо забезпечення пасовищ і сіножатей для худоби, закупівлі обладнання для заготівлі кормів.

Також присутні обговорили стан та перспективи розвитку виробництва молока в Україні, програми підтримки малого аграрного бізнесу.

Під час панельних дискусій учасники форуму обговорили питання збільшення виробництва молока, резервів управління молочної ферми для досягнення максимальних показників, сучасні критерії, технології годівлі тварин, переробки молока в умовах підприємств, запровадження програми контролю сирого молока на базі програмного забезпечення «Молочний модуль» на території Полтавської області, проєктування та реконструкцію тваринницьких ферм.

Участь у заході взяли представники облвійськадміністрації, Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), Полтавського обласного центру зайнятості, Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, Полтавського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств, бізнес-асоціацій, науковці та фермери.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації