Вхід | Реєстрація

Жінки-медики та фармацевти повинні стати на військовий облік, щоб працювати далі

Жінки-медики та фармацевти повинні стати на військовий облік, щоб працювати далі

Кабінет Міністрів України змінив правила щодо працевлаштування жінок-медиків і фармацевтів. Раніше вони могли працювати без військово-облікового документа до кінця 2026 року, але тепер усі жінки з медичною освітою мають стати на військовий облік. Без цього вони не зможуть працевлаштуватися.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це йдеться в постанові Кабміну №560.

Відповідно до змін, тепер усі жінки-медики мають стати на військовий облік. Без цього вони не зможуть працевлаштуватися.

Норма, яка дозволяла жінкам-медикам і фармацевтам працевлаштовуватися як невійськовозобов’язані до кінця 2026 року, була виключена.

Непрацевлаштовані жінки мають самостійно прибути до відповідного районного чи міського ТЦК та стати на військовий облік військовозобов’язаних.

Водночас залишилися чинними норми, згідно з якими керівники державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій повідомляють відповідним ТЦК про жінок, які працюють у зазначених органах, на підприємствах, в установах та організаціях, здобули освіту за медичною або фармацевтичною спеціальністю і не перебувають на військовому обліку у районних (міських) ТЦК.

Інших жінок, які мають спеціальність або професію, споріднену з військово-обліковими спеціальностями (крім тих, які здобули освіту за медичною або фармацевтичною спеціальністю, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком), беруть на військовий облік за їхнім бажанням на загальних засадах.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації