Вхід | Реєстрація

Про баланс і вихід

Про баланс і вихід

Буквально вчора став свідком цікавої дискусії. Дискутували колеги по роботі, точніше, моя дружина і наш адміністратор сайту.

Розмова почалася після того, як до редакції зайшов чоловік і подав оголошення.

Чоловік продає будинок та різну техніку в одному із сіл, що на околиці Кобеляцької громади. За добротний великий і відносно новий будинок із усіма зручностями та госпбудівлями просить лише 100 тисяч гривень. Біля будинку 70 «соток» землі.

Ціну на свою нерухомість чоловік пояснив наступним чином:

— Я переїжджаю. І вже не повернуся. Протягом року я продавав цей будинок за 130 тисяч гривень. Не продав. Тепер прошу сто.

Подавши оголошення, чоловік пішов. А в редакції почалося обговорення. Дружина задала тон:

— Боже, як дешево. Це ж він або все життя будував, або купив, і не за 100 тисяч. І одночасно в редакції звертаються люди, які постійно шукають, де б його винайняти житло в Кобеляках. Так, є ж житло! По-моєму, краще купити будинок у свою власність за сто тисяч в селі, аніж кожного місяця в Кобеляках платити по 8 тисяч за орендовану квартиру.

Інший співробітник мав на цю ситуацію свою точку зору:

—  Люди постійно запитують квартири, бо в Кобеляках ціни «космічні» за оренду. 8 тисяч у місяць — це ж дорого! А в людей виходу немає.

— Як це, немає? Ось же цілий будинок із усіма зручностями продається. Так його ж можна знову продати і повернути витрачені гроші, а те, що віддав за оренду вже не повернеться.

— Та  хто хоче їхати в те село, де ні дороги, ні нормального Інтернету. Це ви із Миколайовичем прибацані, у своїй Колісниківці «пашете» вдень і вночі!

— Так ти ж кажеш, що виходу немає! Таки ж є! Просто люди «пахати», як ти кажеш, не хочуть, їм краще в Інтернеті «повисіти». Так нехай же тоді й не скаржаться, що виходу немає.

Ну і так далі, і тому подібне.

Автор спостерігав за дискусією, а потім спробував вставити і свої «п’ять копійок».

Так, насправді вихід є. Практично завжди і з будь-якої ситуації. І насправді варіантів вирішення тієї чи іншої проблеми є не один чи два, як нам говорять політики і пропагандисти. Світ не чорний і не білий, він різномастний. І Бог, чи хто там є, завжди дає нам можливість вибору і виходу. Як дає  можливість і знайти баланс. Адже йому, цьому світові, однаково потрібні й «прибацані», готові працювати по 12-14 годин на добу, і ті, хто воліє лежати на дивані чи «висіти» в Інтернеті.

От давайте уявимо ситуацію, коли всі стали трудоголіками... Усе, капець. У всіх все є, всім всього вистачає, ніхто ні в кого нічого не купляє. І зникає сама необхідність трудоголитись.

І навпаки. Усі дружно лягають на диван і «зависають» у  Інтернеті... Через місяць-два починається голод.

І напевне такий баланс потрібен. Без нього цей світ, точніше та його частина, яка є людською цивілізацією, уже б загинув.

Шкода тільки, що ми, люди, не завжди про це пам’ятаємо і забуваємо і про баланс, і про терпимість до не таких, як ми.

І тоді починаються війни...


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації