Вхід | Реєстрація

А ви бачили «тецекашні» «бусіки»?

А ви бачили «тецекашні» «бусіки»?

Понеділок, 3 червня. Кабінет Віталія Кгаєвського, начальника третього (Кобеляцького) відділу Полтавського районного ТЦК і СП. Раніше, та й зараз, звичайні люди називають цю посаду «воєнком». Зайшовши в ТЦК із метою оновити свої облікові дані, вирішую, як це часто буває, «вбити двох зайчиків», паралельно задавши кілька запитань воєнкому.

Кгаєвський відверто каже, що «для преси» у нього інформації практично немає. Вся вона має той чи інший рівень секретності і не підлягає публічному оприлюдненню. Каже:

— Усе йде планово. Працюємо.

Та в ході розмови згадує:

— Можливо, напишете про оті зловісні «бусіки», у які вкидають чоловіків і везуть на фронт. Мені вже набридло відповідати на запитання на цю тему. Дзвонять, розказують. А в ході розмови виясняється, що ніхто ніяких «бусіків» і в очі не бачив. Я завжди пропоную людям, які мені про це розповідають, просто вийти в той чи інший день на центральну площу Кобеляк, постояти там кілька годин, поспостерігати. Можна зробити це один раз, можна протягом тижня. А потім уже робити якісь висновки. Були «бусіки» чи не було? Крутили комусь силою руки чи ні. А то надивляться відео в Інтернеті, на яких взагалі нічого не зрозуміло, інколи навіть неможливо ідентифікувати місцевість, де відбувається подія, а потім роблять висновки. Та не було ніколи в Кобеляках чи Біликах ніяких «бусіків», нікому й ніколи руки не крутили.

Тут не можу не погодитися із воєнкомом. Самому днями доводилось, перебуваючи біля кобеляцької лікарні, доводити людині, яка на той момент знаходилась у Біликах, що ніякої облави на чоловіків біля медзакладу немає.

— Та немає біля лікарні ні поліцейських, ні «тецекашників».

— А в Біликах говорять, що є.

Що ж, буває й таке.

А передивившись очима професійного журналіста не одне і не два відео на тему облав на чоловіків, можу однозначно робити висновок, що всі вони стовідсотково маніпулятивні. Адже на жодному відео немає передісторії, тобто початку ситуації. А в багатьох випадках неможливо точно встановити місце події. Тобто подібний «відосик» можна спокійнісінько зняти десь у Самарі чи Красноярську.

Безумовно, не можна стверджувати, що якихось зловживань чи перевищення повноважень з боку співробітників ТЦК не було й не буде. Напевне, були. Напевне, й інвалідності люди купують. Напевне, й хабарі лікарям, щоб «відкосити» від армії, дають. Але перед тим, як робити висновки, задайте самому собі запитання: «Я це сам бачив чи мені відео показали?»

А це — дві великі різниці.

От я особисто не бачив ні зловісних «бусіків», ні людей у військовій формі, які крутять руки чоловікам.

Але я бачив безмежно втомлені очі військового комісара. Бачив старе залізне ліжко в його кабінеті, на якому він спить, не ночуючи вдома. Розмовляв із одним із прикомандированих співробітників ТЦК, який двічі під час цієї війни залишався одним вцілілим із взводу солдат.

Будь-ласка, не сприймайте цю статтю, як якусь оду співробітникам ТЦК. Але не забувайте про зовсім не риторичне запитання: «А ви особисто бачили?»


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Редакційна
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації