Вхід | Реєстрація

Вартість будівництва з сендвіч панелей: фактори, що впливають на ціну

Вартість будівництва з сендвіч панелей: фактори, що впливають на ціну

Будівництво належить до капіталомістких видів виробництва. Квартири та будинки коштують сотні тисяч навіть в американській валюті. Вартість складається з багатьох витрат. Щоб краще зрозуміти ціноутворення у сфері нерухомості, варто ознайомитися зі складовими елементами.

Фактори ціни будівництва і продажу

Є лише дві головні статті інвестування – придбання будівельних матеріалів та оплата праці. Решта елементів мають меншу вагу в загальному бюджеті. Кошторис складають разом з розробкою проєкту і він є невіддільною частиною документації.

Перелік факторів впливу на вартість будівництва з сендвіч панелей:

  • будівельні матеріали – придбані на стороні чи виготовлені на власному підприємстві. В більшості випадків власні будматеріали коштують дешевше, тому що не мають посередників між замовником і виробником. Але остаточна ціна продажу залежить ще і від сировини, тобто від вартості придбання на ринку, а вона може бути різною залежно від кон’юнктури і від якості;
  • оплата праці робітничого персоналу і інженерно-технічних працівників. Стаття витрат за роботу колективу підприємства складає левову частину будівничого процесу. Вартість праці поступово зростає, тому треба поспішати з замовленням будівництва, щоб встигнути придбати будинок за діючими тарифами. Виграш на зарплатах обумовлений тим, що період будівництва складає лише 3-4 місяці з урахуванням оздоблювальних робіт. Темп зведення СІП-панельного будинку в 5-10 разів швидший за цегляну чи бетонну технологію, тому і витрати на персонал скорочені відповідно до робочого часу;
  • транспортні витрати залежать від кількості будматеріалів і загальної ваги. СІП-панелі мають досить велику площу поверхні, тому їхня кількість для будинку може складати декілька десятків одиниць. За 3-4 рейси невеликої вантажівки можна перевезти панелі з цеху на майданчик;
  • накладні витрати пов’язані з податками, оплатою комунальних послуг, охороною і прибиранням території;
  • проєкт також має вартість і ціну. Якщо замовляють розробку індивідуального проєкту, то інженери і архітектори отримують за свій інтелектуальний продукт чималі кошти. 

З метою скорочення витрат на нерухомість можна замовити модульний будинок для постійного проживання, адже цей тип будівель є інноваційним, комфортним і оригінальним за конструкцією, і естетикою. Модулі виготовляють на заводі й в готовому стані відправляють замовнику, якщо це окремий житловий блок, або на буд. майданчик, якщо це частина загальної модульної конструкції. 

Доведення до кондиції, тобто до повністю готового стану відбувається способом з’єднання модулів між собою на одному рівні або у два поверхи. 

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації