Вхід | Реєстрація

У Біликах задіють важку генераторну «артилерію»

У Біликах задіють важку генераторну «артилерію»

Проблеми із водопостачанням спонукають селищну владу шукати нові шляхи для їх вирішення.

Днями до редакції зателефонувала одна з мешканок Біликів. Вона поскаржилася на постійні проблеми з водопостачанням. І сказала, що попри її неодноразові звернення місцева влада і комунальники нічого не роблять для того, аби забезпечити своїх земляків безперебійним водопостачанням.

Зокрема, жінка висловила здивування тим фактом, що білицька влада не використовує дуже потужні електрогенератори, аби дати електрику в артсвердловини в години вимкнень.

Ми попросили прокоментувати ситуацію Сергія Петрова, заступника білицького селищного голови. Сергій Геннадійович, як відомо, опікується питаннями комунального господарства.

На момент нашого дзвінка Сергій Петров перебував у відпустці, але трубку взяв і коментар надав.

Посадовець розповів:

— Так, я зараз у відпустці. Але, безумовно, тримаю руку на пульсі подій, хоча б по тій простій причині, що сам живу в Біликах, бачу і знаю, що відбувається. І мені самому хочеться, аби в селищі, та й у всіх інших населених пунктах громади, вода була безперебійно. Одразу наголошу на двох принципово важливих моментах. Момент перший. Якби не перебої з електроенергією, то навіть нинішня спека не завдала б нам таких клопотів з водою. Якщо насоси і все інше обладнання працюють завдяки електроенергії, то через її постійну відсутність і виникають всім відомі проблеми.

Момент другий. Я здогадуюся, хто вам дзвонив. Так, ця жінка зверталася до нас. Ми реагуємо на всі звернення і цієї людини, й інших біличан.

На одній свердловині автоматика перегрівалася від сонця

Щодо проблеми із роботою свердловини, про яку редакцію поінформувала біличанка, Сергій Петров повідомив:

— У процесі обстеження свердловин ми виявили одну несправність. Її швидко усунули. Окрім того, виявили, що короб із автоматикою перебував під впливом сонця і як наслідок — високою температури. І через перегрів автоматика просто не вмикалася. Це теж вирішили. Так, визнаю, що в людей, які живуть у вищих поверхах багатоквартирних будинків, є серйозні проблеми з водою. У той же час в невеликих населених пунктах, де мало споживачів, проблем, як правило, немає. Є села, де достатньо один раз на два дні закачати воду в башту. І цього об’єму вистачає.

Уже після розмови із Петровим до редакції зателефонував інший заступник селищного голови Ігор Федь. Він додав:

— Із вівторка, 16 липня, ми спробуємо задіяти два потужних електрогенератори. Їх ми, у свій час, отримали завдяки гранту, виграному нашою активісткою, громадським діячем Катериною Скрильник. Їх потужність більше 30 кіловат. Що це нам дасть? Справа в тому, що насоси на наших основних білицьких свердловинах дуже потужні. І для того, щоб їх запустити в роботу, семи, а то й десяти кіловат не вистачить. Так, на семикіловатних генераторах вони працюватимуть. Але в сам момент запуску потрібна набагато більша потужність. Технікою комунгоспу перевеземо це обладнання до свердловин і запустимо їх у моменти знеструмлення.

Про отриманий результат експерименту Ігор Федь пообіцяв поінформувати редакцію. Окрім того, посадовці говорять, що в Біликах є бочки, у яких можна підвозити як питну, так і технічну воду. Але, за їх словами, потреби в тому, щоб їх задіювати, ще не було.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації