Вхід | Реєстрація

Три райони Полтавщини завершили сіяти ранні зернові та зернобобові культури

Серед лідерів посівної кампанії в області Машівський, Козельщинський та Карлівський райони. Вони уже посіяли ранні зернові та зернобобові сільськогосподарські культури. Про це повідомив начальник Головного управління Полтавської ОДА Олександр Сень.
«Через холодну весну цього річ польові роботи розпочалися значно пізніше. До того ж грунт ще не зовсім дозрів. Минулого року на цю дату ми уже практично завершували посів буряків і ранніх зернових. Загалом, господарства реально працюють на полі десь останні 4-5 днів», - сказав він.
Роботи аграріям додалося ще й за рахунок пересівів. Зокрема, пересіватимуть на площі майже на 200 тис. га. «За даними районів, площа озимини на зерно по сільськогосподарських підприємствах залишилася 181 тис. га - із 314 тис га, що були посіяні. Також залишилося 7,5 тис. га ріпаку із 38 тис. га. Тобто лише 20 % ріпаку вижило», - сказав Олександр Сень. Він також зауважив, що названі обсяги втрат не є остаточні: «Погода, яка є зараз, погіршує стан. Тому можливе збільшення площ пересіву».
Наразі аграрії Полтавщини ведуть постійне спостереження за озиминою. Майже всю, що вижила, підживили.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 квітня 2010, 15:37 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації