Готувати страви для дітей за оновленим меню навчаються понад 130 шкільних кухарів із 16 територіальних громад Полтавської області, повідомила Полтавська ОВА. Перший етап їхньої підготовки стартував. Підвищення кваліфікації — важливий елемент реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.
Завдяки теоретичним і практичним знанням працівники харчоблоків зможуть використовувати сучасне обладнання й нові технології, щоб приготувати їжу смачно, корисно і швидко.
На Полтавщині відповідне навчання пройшли вже 272 кухарі. Це майже одна п’ята від загальної кількості.
Не припиняється й підготовка «агентів змін». Від нашої області наразі покращують навички 14 майстрів виробничого навчання закладів профтехосвіти. Заняття проводять у межах швейцарсько-українського проєкту DECIDE, за підтримки Асоціації громадського харчування й ГО «Cult Food».