Вхід | Реєстрація

Увага! Шахрайська схема

Увага! Шахрайська схема

Слідчі Полтавського райуправління поліції вручили підозру у шахрайстві 39-річному мешканцю міста Києва. Він ошукав літніх людей у Кременчуці та Полтаві, представившись лікарем та виманивши кошти на лікування рідних. Чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі.

Шахрая викрили оперативники управління карного розшуку поліції Полтавщини спільно з працівниками відділу кримінального аналізу, слідчого відділу Полтавського райуправління поліції, за процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури.

За даними працівників карного розшуку, на початку жовтня чоловік, представившись лікарем, заволодів грошима у 93-річної полтавки за нібито лікування її племінниці, яка потрапила у ДТП. Жінка віддала шахраю 14 тисяч гривень та золоті прикраси.

Також встановлена причетність фігуранта до шахрайських дій у Кременчуці, де у 88-річного потерпілого зловмисник виманив понад 100 тисяч гривень на начебто лікування його онуки.

Під час оперативних заходів працівники карного розшуку встановили особу правопорушника. Ним виявився 39-річний киянин. В ході слідчих дій поліцейські вилучили у фігуранта грошові кошти, ювелірні вироби та інші речові докази, що вказують на його причетність до злочинів.

Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавської області, зазначив: 

«Зібравши беззаперечну доказову базу, слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою. Триває досудове розслідування за частиною 2 статті 190 (Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України».

У разі визнання вини судом чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі.

Шановні громадяни!

Якщо незнайомці телефоном або під час візиту до вас повідомляють про ситуацію, в якій, начебто, опинився ваш «родич» (приміром, потрапив у ДТП, затримала поліція, потребує термінової операції й таке інше), і йому терміново потрібні гроші – є привід насторожитися! В подібній ситуації існує висока ймовірність, що вас намагаються ошукати.

Що робити у такій ситуації?

- Припиніть розмову;

- Покладіть слухавку;

- Перевірте, де ваш родич (зателефонуйте йому чи рідним особисто);

- Негайно повідомте про подію до поліції.

Важливо! Поради ви також можете в будь-який зручний час прочитати та переглянути на ресурсах поліції Полтавської області: 

Знати, щоб захистити себе від шахраїв: відеопоради для літніх людей від поліції Полтавщини 

До пастки Інтернет-шахраїв нерідко потрапляють не тільки покупці, але й продавці 

Не переходьте за посиланнями від незнайомців 

Телефонують від імені представників банків – не поспішайте виконувати їх настанов 

«Соціальні виплати під час війни» 

«Обирайте післяплату» - це основна порада поліції для тих, хто купує товари в мережі Інтернет 

Паролі мають відрізнятися 

Не купуйте у незнайомців з рук дешевих товарів та не міняйте старих грошей на нові 


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації