Вхід | Реєстрація

На Полтавщині побільшало випадків смертельних травм при спилюванні дерев

На Полтавщині побільшало випадків смертельних травм при спилюванні дерев

На Полтавщині зросла кількість випадків травмування та загибелі людей під час обрізки та вирубки дерев. За останні два місяці троє мешканців області загинули через порушення правил безпеки під час таких робіт.

Трагічні інциденти сталися в Полтавській, Мартинівській та Чорнухинській громадах. Постраждалі займалися обрізкою дерев, не дотримуючись необхідних заходів безпеки, і отримали смертельні травми.

У Глобинській громаді чоловік постраждав, коли під час спилювання дерево впало на нього. Його доставили до лікарні у важкому стані.

Департамент з питань оборони, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Полтавської обласної військової адміністрації закликає громадян звертатися до спеціалізованих служб для проведення таких робіт, оскільки самовільна вирубка дерев без дотримання правил може призвести до летальних наслідків.

Прості правила під час проведення робіт з видалення дерев і зелених насаджень

Перед початком роботи з видалення дерев і пеньків кожний працівник повинен пройти індивідуальний первинний інструктаж на робочому місці з демонстрацією безпечних методів і прийомів роботи. У ході проведення первинного інструктажу на робочому місці необхідно ознайомити  працівників з організацією праці, улаштування устаткування, що використовується, основними небезпечними зонами, призначенням   індивідуальних   колективних засобів захисту і правилами користування ними.

Працівники мають   бути  також  проінструктовані  з  питань пожежної безпеки та електробезпеки.

Кожен працівник має дбати про свою власну безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я осіб, на яких можуть вплинути його дії чи помилки під час роботи.

Якщо в межах небезпечної зони розміщено житлові будинки, установи та інші споруди, в яких перебувають люди, необхідно:

  1. заборонити відкривати двері, вікна, виходити на балкони з боку проведення робіт на поверхах, що розташовані нижче горизонтальної проекції спилюваного дерева;
  2. припинити вхід і вихід людей у вхідні двері, розташовані з боку спилюваного дерева;
  3. заборонити  під  час  спилювання  дерев  збирати  сучки та обрізки стовбурів стороннім особам.

За умови розміщення у межах небезпечної зони споруд, що можуть бути пошкоджені (оранжереї, кіоски, павільйони), на час проведення робіт з них необхідно евакуювати людей.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації