Вхід | Реєстрація

Конфлікт центрального ринку Полтави набирає нових обертів

Ті з підприємців, які мають претензії до роботи ринку, сьогодні звернулись за допомогою до обласної прокуратури. Керівництво ж ринку, у свою чергу, має своє бачення ситуації. Крістіна Криженко з подробицями далі.
О 10-й ранку під стінами Полтавської обласної прокуратури стартував пікет підприємців з центрального ринку. Останні говорять: прийшли сюди, аби відстояти свої права. Оксана Федорівна розповідає: у 2004-2005 році підприємців придбали собі металеві стандартні кіоски і з тодішнім керівництвом ринку, за їх словами, уклали відповідний договір до кінця 2009 року.
Оксана Федорівна, підприємець:
— Але в червні 2009 року прийшов новий директор, підняв ціну за містове, а потім уже вночі почали зрізати кіоски.
Таким чином, продовжує жінка, вже зрізано 100 кіосків, відповідно, і 100 робочих місць. Говорять, вирізка кіосків буде проведена і надалі – на їхню думку. Виходом із цієї ситуації підприємці бачуть зміну керівництва ринку і його перехід до комунальної власності міста. Щодо останнього, зазначає заступник міського голови Віталій Нікіпєлов, це просто неможливо з правової точки зору.
Віталій Нікіпєлов, заступник міського голови:
— Декілька років в різних судових інстанціях вирішувалось право власності на центральни продовольчий ринок. Органи місцевого самоврядування, зокрема, МВК, доклали максимум зусиль, аби поставити питання щодо належності до комунальної власності міста всього комплексу Центрального ринку. Але рішенням суду було це питання вирішено однозначно на корстть «Облспоживспілки», тобто, питання власника було визначено. Питання комунального ринку ставилося до того моменту, коли судом зобов'язано було оформити право користування земельною діляною за товаристом «Міськоопринторг», саме в тих межах, яких земельна ділянка була закріплена. Тобто, на сьогоднішній день з юридичної точки зору неможливо поставити питання щодо вичленення частини земельної ділянки для організації комунального ринку.
Директор «Українського економічного форуму» Дмитро Назаров, який і є нинішнім керманичем ринку, переконаний: подібні пікети – це провокація окремої групи підприємців.
Дмитро Назаров:
— Ми не демонтуємо того, що стоїть законно. Всі їх кіоски, я би навіть сказав – сарайчики, встановлені абсолютно незаконно, а в нас зараз немає жодного позову, ні заяви немає.
За повідомленням прес-служби Полтавської обласної прокуратури, представник від пікетувальників зустрівся з керівництвом прокуратури області. Надана ним заява була прийнята і зареєстрована. На неї, згідно законодавства, буде надана відповідь у місячний термін.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 квітня 2010, 12:32 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації