Вхід | Реєстрація

Соціально-небезпечне середовище – загроза підростаючому поколінню

На території Полтавського регіону було проведено оперативно-профілактичні заходи «Канікули». За різні порушення затримано 148 неповнолітніх. Виявлено 22 дитини, які перебували без догляду, 7 - направлено до медичних закладів, 8 – до притулків для дітей. Більше 5 тисяч дорослих притягнуто до адміністративної відповідальності. Працівники міліції ще раз звертаються до батьків з проханням бути уважними до своїх дітей. Болюча статистика свідчить, що підлітки, залишені без догляду, можуть почати займатися справами, що закінчуються у відділі міліції.
Першочерговою задачею запланованих заходів є надання допомоги підліткам, які знаходяться у соціально-небезпечному середовищі: посилення відпрацювань у місцях скупчення молоді, профілактика дитячого алкоголізму, тютюнопаління, наркоманії та ігроманії.
До проведення заходів долучалися працівники усіх підрозділів, а також представники громадських формувань. Під час відпрацювань міліціонери виявляли і повертали додому «дітей-втікачів», деяких розміщували у притулках і навіть у медичних закладах. Також міліціонери вживали заходів щодо недопущення реалізації неповнолітнім алкоголю та тютюнових виробів, виявляли батьків, що нехтують батьківськими обов’язками, перевірили близько 400 розважальних закладів, та 500 неповнолітніх, які перебувають на обліку. Не залишилися поза увагою і комп’ютерні клуби, де підлітки можуть сидіти навіть уночі.
Актуальною залишається проблема вживання алкогольних напоїв. 38 підлітків затримано за пияцтво, направлено 19 подань щодо закриття торгівельних об’єктів з продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Також зусиллями працівників міліції виявлені та задокументовані випадки, коли дорослі втягують у пияцтво неповнолітніх. Зокрема, у місті Миргороді, раніше засуджений 30-річний громадянин неодноразово пригощав підлітків спиртними напоями. До речі, у ході слідства правоохоронцями встановлено, що цей же громадянин демонстрував неповнолітнім відеопродукцію порнографічного характеру. Наразі, вирішується питання про порушення кримінальної справи.
«Операція «Канікули» ще раз довела, що профілактика правопорушень серед підлітків має бути постійною, адже будь-якій біді краще запобігти ніж потім стикатися із трагічними наслідками. Цей захід є частиною систематичної щоденної роботи працівників ВКМСД Полтавської області та всієї міліції регіону», - наголошує начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей ГУМВС України в Полтавській області майор міліції Жанна Ахіджанян.

Автор: Анна Масельскас ВЗГ ГУМВС (за матеріалами ВКМСД ГУМВС)


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 квітня 2010, 12:43 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації