Вхід | Реєстрація

Безробітних пошлють «на картоплю»

На Полтавщині знову потрібні кваліфіковані робітники та наймана робоча сила у сільськогосподарські організації. Це пов’язано як з тим, що аграрії активно взялися за посівну, так і з поступовим виходом з кризи промислового сектора.
Закиди про те, що діяльність служби зайнятості нині менш ефективна, ніж, скажімо, наприкінці минулого року, фахівці спростовують. Адже сезонний характер сільськогосподарських робіт остаточно розставив акценти лише з приходом тепла. Оскільки негода тривала занадто довго, а посівна відтермінувалася в часі, то і залучати людей до праці аграрії почали дещо пізніше. Як розповіла директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва, минулоріч працівників набирали вже в лютому, а нині мусили чекати, доки зійде сніг.
— Зараз рівень використання нами вакансій покращився проти минулого року. Не можна зараз порівнювати показники першого кварталу минулого року і першого кварталу цього року, тому що ви знаєте які були погодні умови, — сказала Катерина Клавдієва.
Знайшлося застосування вільним робочим рукам і в зимові дні, зокрема, їхня допомога знадобилася в очікуванні повені. Безробітних задіяли під час підготовки до паводку, для розчистки доріг тощо. Оскільки підприємства промисловості поступово нарощують виробництво, прогнози стосовно працевлаштування безробітних поки що втішають. Зважаючи на оптимізацію виробництва організації області зацікавлені в освічених і здібних до навчання кадрах, тож першими на робочі місця можуть розраховувати люди із кваліфікацією.

Автор: Олена ЗАДОРОЖНА, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2010, 11:02 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації