Вхід | Реєстрація

«Амстор» розпочинає роботи на Молодіжному...

На пустирі поблизу Четвертої міськлікарні, що на Молодіжному, віднедавна працює екскаватор – розгортає землю, знищує бур’ян і зносить залишки колишніх стихійних городів мешканців прилеглих будинків.
Чималенька територія майже впритул підходить до інфекційного відділення. У 2006 р. «Амстор» придбав на аукціоні за 1,6 млн грн незавершене будівництво нової дитячої поліклініки. А згодом до невеличкої ділянки, що займала недобудована споруда, отримав ще й розташовану поряд територію. Депутати міськради дали на це згоду, попри протести головного санлікаря міста В. Акімова.
3 роки тому фундамент незведеної поліклініки власник розібрав по цеглині, а наразі на цій території знову кипить робота. Головний архітектор міста В. Труш зазначає, що «Амстор» зводить торговельний центр. Згідно з новим законом про планування та забудову, що набрав чинності минулого року, дозвіл на виконання підготовчих робіт, як-то риття котлована, прокладання інженерних мереж тощо, не потрібен.
А тим часом купа щебеню біля гіпермаркету «Амстор» по вул. Халаменюка на місці, де мав бути обіцяний Льодовий палац, так і залишається незайманою.
«Амстор» розпочинає роботи на Молодіжному...
...а «АТБ» – біля Центрального ринку
На перехресті вул. Першотравневої та Пролетарської, навпроти магазину «1000 дрібниць», зведуть ще один, уже п’ятий у Кременчуці, супермаркет «АТБ». Будівництво, ймовірно, розпочнуть вже цього року.
Управління архітектури міста отримало листа від керівництва торгової мережі «АТБ» з проханням не подовжувати термін оренди землі кіос­кам та павільйонам, розташованим по периметру ділянки, де заплановане зведення адміністративно-торгового центру. Термін оренди землі під кіосками завершується у квітні цього року. Головний архітектор міста В. Труш зазначає, що підготовчі роботи з будівництва супермаркету «АТБ» здійснили ще торік, тож цієї весни після затвердження проекту, ймовірно, почнуть будувати.
Як передбачається, центр буде двоповерховим, із підземним паркінгом на 60 місць. Водночас «АТБ» має вирішити і проблему скупчення транспорту на перехресті поблизу Центрального ринку, взявши на себе витрати з подовження проїжджої частини по вул. К. Маркса з виходом на головну дорогу по вул. Першотравневій та перенесення існуючої на цій ділянці електро­підстанції. Така умова висувалася торік мерією.
Ділянку землі площею 0,7 га між вул. Першотравневою та Воровського, неподалік автобусної зупинки на Крюків, фірма «АТБ» придбала в «Облавтодору» кілька років тому. Як зазначає В. Труш, згідно з Генпланом забудови Кременчука, ця ділянка підпадає під зону обслуговування.

Автор: Інна НІКОЛАЄНКО, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 квітня 2010, 11:15 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації