Вхід | Реєстрація

У 90% колодязів області забруднення води перевищує норму

Жителі області мають використовувати виключно артезіанську воду – переконаний гендиректор обласного комунального підприємства «Полтававодоканал» Валерій Ченчевий.
Про стан забезпечення жителів області якісною питною водою, перспективи розробки і прийняття Регіональної програми «Питна вода Полтавщини» говорили на спільному засіданні постійних комісій обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства, екології та раціонального природокористування. Доповідав - заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства Полтавської ОДА Олег Волков.
Заслухавши його виступ, питання розгляду програми члени комісії відклали, оскільки самого проекту документа не побачили. Також вони розкритикували роботу Головного управляння щодо їхньої співпраці з АТ «Укртатнафта» та ТОВ «Ворскла-сталь» у напрямку будівництва водогону на території Кременчуцького району.
Зокрема, наразі значні проблеми з водою мають жителі 11 населених пунктів Бондарівської, Запсільської та Дмитрівської сільських рад Кременчуцького району. Вони користуються привізною і неякісною водою.
Для розробки проектно-кошторисної документації на будівництво групового водопроводу, проведення розвідки і затвердження запасів питної води підземних джерел та початку будівництва «Полтававодгоспу» необхідно на 2010 рік 3 млн. грн. Ці кошти очікують отримати з держбюджету.
Депутат облради Володимир Оніщенко висловив думку, що питання водозабезпечення має вирішуватися виключно за рахунок згаданих підприємств, які забруднюють її; а чекати на кошти з обласного чи державного бюджетів не варто - їх не буде.
У свою чергу депутат Анатолій Шкарбан зауважив: «Заявляти про те, що треба забезпечити стовідсотково ці населені пункти водою, і не мати засобу впливу на підприємства - це значить просто відкласти питання. Треба думати як забезпечити людей водою». Він також вніс пропозицію визначити конкретні кроки у вирішенні проблеми, зокрема - запросити на спільне засідання керівників підприємств.
Чи будуть підприємства вирішувати наболілу проблему за свій рахунок - питання відкрите. Проте депутати одностайні: буде водогін - тоді буде і завод, а не навпаки.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2010, 15:11 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації