Вхід | Реєстрація

«Полтававодоканал» хоче підвищити тарифи на 30%

Обласне комунальне підприємство «Полтававодоканал» найближчим часом планує підвищити вартість тарифів на свої послуги. Зокрема, за словами гендиректора підприємства Валерія Ченчевого, економічно обґрунтованою ціна за водопостачання для населення буде у разі підвищення теперішньої плати на 30%; для бюджетних організацій — на 45%, для госпрозрахункових установ — на 64%.
Про такі наміри Валерій Ченчевий розповів на сьогоднішньому спільному засіданні постійних комісій обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства, екології та раціонального природокористування.
У разі прийняття запропонованих підприємством обсягів тарифів, полтавці за водопостачання платитимуть 3, 56 грн. за кубічний метр (сьогодні - 2,74 грн.), а з водовідведення - 2,08 грн. за кубічний метр (зараз - 1,60 грн.).
«Ми пройшли обласну та київську інспекції по цінах. Економічна ситуація підприємства дуже складна. Таких проблем за час, що я працюю, ще не було. У нас є борги з виплати заробітної плати, за електроенергію. Фірмам, які постачають газ для авто, ми винні півмільйона гривень», - сказав гендиректор. Він також підкреслив, що вартість газу на ціну їхніх послуг фактично не впливає. Основні складові тарифу на водопостачання та водовідведення: заробітна плата працівників, електроенергія та податки.
Подавати нову тарифну сітку на затвердження у Полтавську облдержадміністрацію «Полтававодоканал» планує уже найближчим часом. Працювати у відповідному напрямку розпочнуть уже на цьому тижні.
Заслухавши план дій керівництва підприємства, члени депутатської комісії попросили підготувати докладний звіт економічної діяльності «Полтававодоканалу», акцентувавши особливу увагу на використанні тарифних коштів за 2009 рік, дебіторів та кредиторів.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2010, 15:05 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації