Вхід | Реєстрація

ФОТО - Святкування 50-річчя міста Комсомольська

ФОТО - Святкування 50-річчя міста Комсомольська
24 та 25 квітня Комсомольськ поринув у святково-урочистий вир ювілейних заходів. Яскраво оформлені колони представників трудових підприємств, організацій, установ, навчальних закладів Комсомольська проходили вулицями під бадьорі марші духових оркестрів з Кременчука. На перехресті вулиць Миру та Леніна учасників параду з трибуни вітали міський голова С.А.Супрун з керівництвом міста, міністр ЖКХ України О.П.Попов, народний депутат України А.В. Кравець, генеральний директор ВАТ «Полтавський ГЗК» В.В.Лотоус, архієпископ Полтавський та Миргородський Філіп, мер Кременчука М.Глухов, почесні громадяни міста та інші заслужені громадяни міста Комсомольська.
Кожна колона була відповідно оформлена, а по закінченню святкової ходи відбулося нагородження тих підприємств, чиї колони були найбільш яскраво, різноманітно та зі смаком оформлені. З майже 50 колон кращими дуло визнано : ВАТ « ПГЗК», НВП «Фероліт», ВАТ «Комсомольський хлібзавод», ТОВ «Кисень», ТОВ «Ферошлях», ТОВ «Славутич- Руда- Україна», «Фламінго-текстиль», ВУВКГ, заклади сфери культури і туризму, заклади освіти, Палац культури і творчості, відділ фізкультури і спорту, ДЮСШ №3, соціальна сфера.
Після урочистої ходи святкове дійство перенеслось на набережну Дніпра, де розмістилась вистака-ярмарка «Техношоу-2010». Вона мала на меті пропагувати активний відпочинок, здоровий спосіб життя, підвищення рівня культури активного туризму, а також обмін досвіду фахівців цієї галузі.
В рамках виставки-ярмарки відбулася вистака тур-салон «Відпочивайте в Україні- 2010». Тут були представлені народні промисли Опішні, Решетилівки, Кременчука, Нових Санжар, Полтави. На різний смак і вподобання відвідувачів – вироби з глини та кераміки, неймовірної краси ткані гобелени, витончена вишивка, ніжна мережка, вироби з лози, природних матеріалів, картини художників, сувеніри-обереги та багато інших чудових речей, які приємно дивували і комсомольчан, і гостей міста.
В експозиції виставки були представлена найновіша техніка – сучасне оснащення підприємств. Мистецтво ведення лицарських боїв демонстрували учасники клубу «Вогняна рись». Представники мисливського господарства «Тахтаївське» привезли на ярмарок живі експонати – поросята, єноти, ягнята, голуби. Дехто з учасників ярмарки проводив майстер-класи. Зокрема, художники з Кременчука, туристично-краєзнавчий гурток «Пілігрим» з Комсомольська. Кращі учасники ярмарку отримали почесні дипломи.
Надзвичайне задоволення отримали дітлахи та й дорослі від чудових атракціонів лунапарку. Як завжди, усіх altвідвідувачів ярмарки порадувала українська кухня, що була представлена на всі смаки та забаганки жителів і гостей міста. Упродовж всього дня на концертному майданчику біля ресторану «Хутірець» творчі колективи Палацу культури і творчості своїми виступами звеселяли та бадьорили комсомольчан.
Не менш яскравими та захоплюючими були й спортивні змагання, які проходили в цей день. Особливо видовищним стало всеукраїнське змагання з веслування на човнах класу «дракон». Переможцями у відповідних категоріях стали команди з м.Кременчука та м.Комсомольська. Молодші комсомольчани віком від 3 до 6 років змагалися у велогонці. Звісно, що всі вони отримали призи від спонсорів свята.
Увечері веселою та запальною музикою розважали городян та гостей гурти «Горгішелі» зі Львова та «Платіна» з Києва. Після концерту над містом спалахнули святкові вогні та розсипи феєрверку. До пізньої ночі потому народ веселився на дискотеці.
Від самого ранку було людно наступного дня, 25 квітня, у сквері першопрохідців. Урочистості з нагоди ювілею міста продовжилися відкриттям оновлених скверу та пам’ятного знаку «Намет».Сивочолі ветерани відшукували свої прізвища та прізвища друзів і знайомих, викарбуваних по колу на пам’ятному знаку. Цей знак повністю реконструйовано, а на ньому є напис: «Республіканська ударна комсомольська будова. Споруджено з нагоди 50-річчя м. Комсомольськ на Дніпрі в пам’ять про тих, хто дав йому життя».
Першопрохідців вітали міський голова С.А.Супрун, секретар міськради Н.Р.Карпець, технічний директор ВАТ «ПГЗК» О.Красуля, почесний громадянин , голова клубу першопрохідців В.Ф.Кубіков, голова клубу першозасновників ПГЗК А.Кубуша, учениця ЗОШ №4 , юна поетеса Юлія Кальченко. Кожен із виступаючих говорив про величезну заслугу першопрохідців у будівництві міста та його розбудові. Висловлювалась подяка цим людям за їхню активну життєву позицію, ініціативність, великий внесок у справу виховання підростаючого покоління.
Слова щирої вдячності прозвучали на адресу тих організацій, підприємств, окремих людей, які в стислі терміни виконали необхідні роботи з реконструкції цього «святого місця», як сказав Володимир Федорович Кубіков. Свої яскраві виступи подарували усім присутнім творчі колективи ПКіТ.
Відчуття урочистої, святкової атмосфери ще довго буде оповивати наше прекрасне місто. Нехай воно розквітає, мужніє, активно розвивається на благо рідного народу та України.

Автор: www.komsomolsk.org.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня 2010, 11:45 | komsomolsk |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації