Вхід | Реєстрація

Очільникові однієї з найпопулярніших європейських оздоровниць – 50!

28 квітня генеральному директорові ЗАТ ЛОЗ «Миргородкурорт», заслуженому лікареві України, очільникові однієї з найпопулярніших європейських оздоровниць, так званої української Швейцарії, членові Всесвітньої асоціації курортологів та фізіотерапевтів Олександру Даниловичу Гавловському виповнилося 50.
Мало це чи багато? По тому, скільки літ живе - мало, по тому, скільки зробив для людей – багато. Народився 28 квітня 1960 року в селі Великі Сорочинці Миргородського району в родині відомого далеко за межами Полтавщини заслуженого лікаря України, хірурга Данила Антоновича та акушера-гінеколога Парасковії Харитонівни. Тож, питання вибору майбутньої професії перед хлопцем не стояло. У 1983 році він закінчив тоді ще Полтавський стоматологічний інститут за спеціальністю «лікувальна справа». Оскільки у вузі не було військової кафедри, у тому ж році Олександр був призваний до армії, де на той час спеціалістів завжди не вистачало. Служба дала неоціненний досвід військового лікаря-хірурга. Після демобілізації молодий лікар отримав позачергову кваліфікацію лікаря-хірурга ІІ категорії з правом оперувати самостійно.
Свою трудову діяльність у курортній системі Олександр Данилович розпочав лікарем-терапевтом у санаторії «Хорол» курорту «Миргород». Новий досвід, нові вимоги, нові потреби. Молодого лікаря помітили, оцінили і вже в 1998 році Олександра Даниловича призначили головним лікарем санаторію «Хорол». О.Д.Гавловський – справжній професіонал, і про це знають усі. Він систематично удосконалює свої професійні знання, які разом із досвідом передає підпорядкованому медичному персоналу. Займається просвітницькою діяльністю. Олександр Данилович – учасник різноманітних, у тому числі форумів, конференцій, презентацій, виставок із питань санаторного лікування, оздоровлення, туризму та курортології.
Лікар вищої категорії з організації управління охороною здоров’я, має більше десяти друкованих наукових робіт. 30 червня 2006 року О.Д.Гавловський призначений головним лікарем санаторно-курортного комплексу «Миргородкурорт». І хоча в роботі багато часу вимагає адміністративна складова, він завжди є уособленням справжнього лікаря, бо люди завжди потребують його і уваги, і допомоги. Сьогодні разом із дружиною, лікарем-гінекологом Аллою Борисівною, синами Євгеном та Дмитром родина Гавловських достойно представляє сімейну династію лікарів.
Особистий внесок Олександра Даниловича у розбудову курортної справи отримав високу оцінку на різних рівнях – він є кавалером почесного звання «Лицар Вітчизни» та ордена Святого Миколая Чудотворця із врученням золотого хреста честі і звитяги та звання «Кращий керівник України», кавалером орденів Рівноапостольського князя Володимира, Преподобного Нестора Літописця, «Чорнобильський хрест: Мужність, Честь, Гуманність», «Козацька слава» ІІ ступеня. Нагороджений медаллю «Козацька слава» Срібний Хрест, нагрудними знаками Профспілок України - «Профспілкова відзнака» та ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» І, ІІ, ІІІ ступенів, відзнакою за особистий вклад у розвиток м.Миргорода.
У VІІ та VІІІ загальноміських рейтингах популярності «Людина року – 2006» та «Людина року – 2007» ЗАТ ЛОЗ «Миргородкурорт» стало кращим підприємством року, а за результатами 2008 року він визнаний меценатом року на ІХ загальноміському рейтингу популярності «Людина року – 2008», має відзнаку за особистий вклад у розвиток міста Миргорода.
І миргородці, і відпочиваючі високо оцінюють ЗАТ ЛОЗ «Миргородкурорт». Тільки в минулому році представники 21 країни відпочивали у цій оздоровниці.
Олександр Данилович Гавловський - депутат трьох скликань міської ради. Люди йому довіряють, і не дарма, бо є результати його плідної, конкретної роботи.
Тож, у день 50-річного ювілею Миргородська міська рада, вся миргородська громада щиро вітають Олександра Даниловича зі святом. Бажають йому здоров’я, творчої енергії та наснаги, незрадливої долі, щастя і статку. Нехай Ваша діяльність слугує прийдешньому поколінню прикладом, який варто наслідувати.

Автор: Валентина Денисенко, Миргородський міськвиконком


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня 2010, 16:24 | Миргород |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації