Вхід | Реєстрація

Пора цвітіня квітів, трав та кущів – перші прояви загострення алергічних проявів

Скарги полтавців на останні, за словами медиків, починаючи з середини квітня зросли в 2-3 рази. Як і чим можна зарадити алергії, дізнавались наші журналісти.
Вже по-справжньому літнє сонечко, зелене листя рослин, цвітіння трав – з одного боку – радість, що милує око, з іншого – загроза сезонного захворювання.
Алла Івко, завідуюча відділенням загальної практики сімейної медицини 4 МКЛ:
- У багатьох людей у цей період з'являється нежить, кашель, першіння в горлі, сльозотечія, почісування очей, а також незначне недомагання, підвищення температури. Люди розцінюють це як ознаки застуди або ГРВІ, займаються самолікуванням.
Наразі кількість хворих, що звернулись з подібними скаргами, збільшилась у 2-3 рази, а це, кажуть спеціалісти, зовсім не характерно для даного пероду.
Якщо ці ознаки, за словами лікарів, дуже виражені, мова може йти і про полінози – сезонні алергії.
Людмила Гіболенко, міський алерголог:
- Захворювання на поліноз розпочинаються з квітня місяця і триває до вересня, в залежності від того, які рослини квітують і пиляться. В даний час до нас звертаються хворі з полінозом на дерева.
Найбільш алергічними, за словами Людмили Гіболенко, є береза, вільха та ліщина. У період з травня по червень відзначають ріст алергії на злакові трави, з серпня – на бур'яни. Лідером серед останніх традиційно залишається амброзія, в середині серпня відзначають ріст скарг на цвітіння соняшника.
Людмила Гіболенко, міський алерголог:
- Поліноз - це алергія, це не тільки ураження носоглотки, верхніх дихальних шляхів, це ураження всього організму, це складне захворювання.
Лікарі закликають людей вчасно звертатися по допомогу, а не чекати, доки ситуація стане піковою. Хворому нададуть план лікування і обстеження до кінця року, а також визначають час, коли безпечно буде зробити алерготестування. Втім, існують і поради, дотримуючись яких можна попередити недуги.
Людмила Гіболенко, міський алерголог:
- Попередити можна тільки здоровим способом життя, уникнення емоційних станів, тому що вони провокують ріст алергічних захворювань, а потім йде наша екологія, правильне харчування.
Якщо говорити про саме лікування, продовжує Людмила Гіболенко, то воно однозначно має бути бути призначене лікарем. Фахівці застерігають не довіряти масовій рекламі медичних препаратів, які дозволяютьть уникнути проявів алергії без рецепту лікаря. Кожний засіб, це, передусім, хімічний препарат, зазначають медики, який має свої показання, протипоказання і побічну дію. Тож виключно консультація фахівця дозволить звести нанівець як саму недугу, так і побічні прояви, а не спричинити ускладнень таких, як, наприклад, бронхіальна астма.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2010, 15:57 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації