Вхід | Реєстрація

Добровільно зник безвісти і знайшовся

30 квітня батьки кременчуцького третьокласника заявили про зникнення дитини. Наразі у списку міліціонерів близько 10-ти дітей, яких теж розшукували і чекали на їх повернення додому.
Останній випадок трапився 30 квітня, коли близько 19.00 міліцію повідомили про те, що дитина пішла з дому і не повернулася. Понад 2 доби правоохоронці шукали малого і, на щастя, таки знайшли. У даному факті зникнення не було жодного криміналу – хлопчик просто залишив свою домівку і два дні жив у знайомих. У міліції кажуть, що навесні малюків-мандрівників більшає:
— Переважно тікають з дому підлітки. Дівчата біжать за романтикою і поспішають до нових друзів із сайтів Інтернет-знайомств, а хлопців женуть із дому образи чи сварки з батьками. Здебільшого тікають діти з неповних родин, але іноді такі випадки трапляються й в успішних сім’ях, коли дорослі впевнені, що така біда їх ніколи не торкнеться, – коментує прес-офіцер міськуправління міліції Ганна Волювач.
«Мандрівники» з досвідом перебувають на обліку у правоохоронців, наразі таких підлітків у Кременчуці близько 10-ти. Це діти, які неодноразово залишали домівку, а потім поверталися додому.

Чому тікають діти?
Психологи кажуть, що в ранньому віці дітлахів ведуть з дому благородні наміри – вони хочуть стати мандрівниками, винахідниками, космонавтами і моряками. Натомість підлітки тікають від надмірної батьківської опіки або нерозуміння. Дуже часто криза у спілкуванні з батьками проходить на фоні визначення дитиною своєї сексуальності, кола спілкування: зна­йомих, друзів, коханої людини. Якщо батьки не сприймають вибору дитини, нав’язують свою думку в діалозі з власним чадом, підліток просто розриває таку розмову і йде з дому.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 травня 2010, 13:55 | Кременчук | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації