Вхід | Реєстрація

У Полтаві відкрили Галерею портретів Героїв-визволителів

Ідея створення цієї Галереї з нагоди 65-річчя Перемоги належить міському голові Андрію Матковському та прокурору області Віктору Войцишену. Замовили ж творчу роботу митцю з Ялти, заслуженому художнику України та члену Національної спілки художників України Олексію Шевчуку. Протягом року він створив 20 портретів Героїв-визволителів, життя яких тим чи іншим чином пов’язане з Полтавою.
18 з них - Герої Радянського Союзу, один - повний кавалер ордена «Слава» (три нагороди), один - повний кавалер медалі «За відвагу» (4 нагороди).
За даними міськради, на презентацію завітали три визволителі - Олексій Левченко, Іван Смовт, Хафіз Ахмеджанов, а також родини покійних визволителів.
Через місяць картини їм передадуть у дарунок.
А поки що побачити Галерею портретів можна у холі другого поверху будинку міської ради по вул. Жовтневій.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 травня 2010, 11:06 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації