Вхід | Реєстрація

Сім’я тиждень лікувалася після отруєння

В кінці квітня з лікарні виписали 2-річного Максима Прохорова з райцентру Лохвиця Полтавської області. За день до того виписали батьків — 27-річну Олену та Олександра, 30 років. Їх госпіталізували з ознаками гострого харчового отруєння.
Подружжя переконане, що отруїлося сухариками. — Лягли спати, але почала боліти голова, нудило, — каже Олена. — Отямилася вже в лікарні, тиск був 100 на 50. Чоловік викликав ”швидку”. Погано стало і йому. У Максима, як я потім дізналася, зупинялося дихання, його забирали в реанімацію.
Я в лікарні сиділа у ванній, постійно пила воду. Потім лежала під крапельницею. А Сашу так ”викручувало”, що сусід по палаті сказав: ”Наріка привезли”. Чоловік також під крапельницею потім лежав.
Олександр працює водієм. 15 квітня ввечері повернувся з відрядження, їздив до Полтави. Там купив житніх сухариків ”Флінт найт”. На упаковці, яку має Олена, написано, що виготовлені 25 березня 2010. Сім’я з’їла третину сухариків із упаковки.
— Смак не сподобався, — продовжує Прохорова. — Запах був якийсь підозрілий. Коли жувати, відчувається неприємний ”хімічний” присмак і запах, схожий чи то на якийсь сорт мила, чи то на бензин. Санепідемстанція просить сухарики на аналіз. Через хворобу Максима я їх іще не відносила.
— У всіх трьох виявили різні бактерії, — говорить ”ГПУ” лікар Алла Матюшенко з інфекційного відділення Лохвицької лікарні. — Стверджувати, що причиною отруєння стали саме сухарики, не можна. Адже вони могли їсти ще якусь їжу або брати сухарики немитими руками.

Автор: Ольга ПАЛІЙ, www.ezheliy.ucoz.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 травня 2010, 15:33 | Лохвиця | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації