Вхід | Реєстрація

На Полтавщині підростають троє нащадків Клінтона

Кінний спорт в області, незважаючи на усілякі перешкоди й фінансові труднощі, розвивається.
Про це під час прес-конференції в інформаційному агентстві  «НОВИНИ УКРАЇНИ» повідомив голова Федерації кінного спорту Полтавської області Олександр Яресько.
За його словами, після розпаду Радянського Союзу і у перші роки своєї незалежності Україна втратила не лише кращих спортивних коней, але й залишилась без генофонду.
 «На жаль, за останні роки бурхливого розвитку України, з чотирьох іподромів у країні залишилося всього два – це Одеса і Київ. Харківського і Львівського іподромів вже немає. У період з 1991 по 1998 роки провідне елітне поголів’я спортивних коней було продано і вивезено за кордон. Тому Україна залишилася без генофонда і без спортивних коней. І лише зараз починаємо завозити з Німеччини і вирощувати власних коней, які вже відповідають класу», - зазначив Олександр Яресько.
І додав, що наразі на кінних заводах України вирощуют власних коней спортивних порід, які вже не поступаються кращим європейським скакунам.
«На кіному репродукторі Миргородського лісгоспу є 50 коней і виведений молодняк, який відповідає європейському рівню. Цим коням лише по 1-2 роки, але вони вже є цінними, адже зможуть брати участь у змаганнях із подолання перешкод. У світі найвідомішим жеребцем, який має найкращі спортивні досягнення, є кінь на прізвисько Клінтон. Його вартість – 11 мільйонів євро, і щороку він приносить своєму господарю 9 мільйонів євро чистого прибутку. Миргородський кінний репродуктор має троє нащадків Клінтона, які виведені штучно. Проте,  дивлячись на цих потомків чемпіона світу, відразу бачиш, що це породисті, елітні коні», - з гордістю розповів голова Федерації кінного спорту Полтавської області.

Автор: www.novyny.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 травня 2010, 16:12 | Миргород | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації