Вхід | Реєстрація

Припинено діяльність підпільного заводу з виготовлення фальсифікованої горілки

В ході слідчо-оперативних дій було вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 3,5 мільйонів гривень. Подробиці – далі у випуску.
Працівниками податкової міліції Полтавської області був ліквідований канал надходження на територію області фальсифікованої горілки, маркованої підробленими марками акцизного збору.
У ході проведення оперативних заходів на території складських приміщень у Полтаві затримані кілька вантажних автомобілів, які щойно доставили зазначену продукцію. Під час обшуку вилучено близько 25 тисяч пляшок фальсифікованої алкогольної продукції під брендом 10-ти виробників на загальну суму 450 тисяч гривень. На кожній з пляшок була наклеєна марка акцизного збору, яка в офіційний обіг не надходила, суб’єктам господарювання не видавалась. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 216 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених марок акцизного збору чи контрольних марок). У ході слідчих дій по цій кримінальній справі встановлено виробників фальсифікованої горілки, які на території Донецької області організували потужній підпільний завод, де алкогольні напої виготовлялися із спиртової суміші, розливалася в пляшки ємністю 0,5 літрів, маркувалася етикетками існуючих виробників лікеро-горілчаної продукції, а також підробленими марками акцизного збору. В подальшому фальсифікована горілка доправлялася в ряд регіонів України та збувалася за готівку.
Підпільний завод розташовувався на території підприємства, яке в минулому займалося виготовленням лікеро-горілчаної продукції, проте вже кілька років не працювало і не мало ліцензії на право її виробництва.
Віталій Захарченко, начальник управління податкової міліції ДПА України в Полт.області:
— В ході обшуку вилучено оргтехніку, бухгалтерську документацію, обладнання для масового виробництва алкогольних напоїв, етикетки, понад 1,5 млн. марок акцизного збору з ознаками фальсифікації, виготовленої фальсифікованої горілки. Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей склала приблизно 3,5 млн. гривень.
На виробництві фальсифікованої горілки працювало 30 осіб, які не були оформлені належним чином, заробітну плату отримували «в конвертах». Наразі порушено ще одну кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 205 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), проводяться слідчо-оперативні заходи.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2010, 13:30 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації