Вхід | Реєстрація

На свято центр Машівки був без світла

Особливо постраждали магазини та установи. Якщо останні не працювали, то на об’єктах торгівлі за добу розтануло морозиво. М’ясні продукти терміново вивозилися. Підприємці понесли збитки. Довгий час не було світла й в одній із багатоповерхівок. На власній підстанції працювала філія «Укртелекому».
Як пояснив начальник Машівської філії ВАТ «Полтаваобленерго» Микола Андрусенко, у результаті грозових перенапружень напередодні 9 травня пошкодилися підземні кабелі на двох підстанціях райцентру одночасно. Вони слугували резервом одна другій, але обидві виявилися ізольованими. Така ситуація є винятковою і за всю історію існування наших мереж сталася вперше. Від підвищення напруги пошкодилася ізоляція, але певний час кабелі ще трималися. Очевидно після зливи сталося коротке замикання.  Місця пошкодження довго не вдавалося виявити. Над цим працювала обласна лабораторія. Першим ліквідували пошкодження кабеля в районі ринку. І лише 10 травня о двадцять першій тридцять електропостачання селища відновили.
Підземні кабелі прокладені ще в 1966 році. За нормальної експлуатації вони можуть працювати років сто, але у нас ніхто не зважає на охоронні зони. Наприклад, за територією комунального підприємства, в тому місці, де виявили друге пошкодження, як каже Микола Якович, роками зливалися кислоти з акумуляторів та розкошували смітники. Це також стало однією з причин корозії металевого каркаса кабеля. Ніхто не зважає на кабелі під час земляних робіт. Гаражі багатоповерхівок взагалі розміщені на підземних електромережах. Свого часу був випадок пошкодження кабеля приватним господарем, який забивав металевий стовпчик. За словами Миколи Андрусенка, у майбутньому вирішуватиметься питання переходу на повітряну лінію.
Усі потужності підприємства спрямували на найшвидшу ліквідацію аварії. Керівництво обласних розподільчих мереж вчасно доставляло необхідні матеріали. Микола Андрусенко висловлює вдячність за роботу своєму заступнику Олександру Кривенку та бригаді Володимира Бутка, а також адміністраціям ЗАТ «Селещинський елеватор» та районного управління газового господарства за надані екскаватори. 

Автор: Наталія СКОРИК, www.promin.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2010, 15:10 | Машівка | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації