Вхід | Реєстрація

Поїздка комсомольчан-ветеранів в урочище Шумейкове Лохвицького району

8 травня в рамках святкування 65-ї річниці Великої Перемоги над фашистськими загарбниками в урочищі Шумейкове, що в Лохвицькому районі на Полтавщині, відбулися урочистості обласного масштабу. Представники всіх міст Полтавщини приїхали до цього героїчного та стражденного місця, щоб вшанувати пам’ять загиблих воїнів. Тут у 1941 році фашисти загнали в «кільце» й знищили кілька армій Південно-Західного фронту на чолі з генерал-полковником М.Кирпоносом. Понад 800 радянських солдат героїчно захищалися та загинули у фашистському оточенні.
У 1976 році з нагоди 35-ї річниці трагічних подій тут відкрито меморіальний комплекс. На постаменті – бронзова восьмиметрова постать радянського солдата, а за ним – стела Слави та братська могила воїнів. На гранітній брилі напис: «Славні воїни три доби вели нерівний бій, майже всі загинули, до кінця виконавши свій священний обов’язок перед Батьківщиною».
В урочистостях на території меморіального комплексу взяли участь і представники з міста Комсомольська. Секретар міської ради Н.Р.Карпець очолювала делегацію, яку представляли п’ять ветеранів війни , представники громадськості міста та ЗМІ. Вони віддали шану пам’яті покладанням вінків до братських могил, і, незважаючи на рясний дощ, ветерани- комсомольчани з гідністю вистояли на мітингу. По закінченні урочистої частини усі були запрошені до наметів. Комсомольська делегація перебувала в наметі №3 разом з Миргородською та Лохвицькою делегаціями. Очільники делегацій поздоровили всіх ветеранів зі святом та запросили скуштувати польової каші та випити п’ятдесят грамів «фронтової».

Автор: www.komsomolsk.org.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 травня 2010, 15:31 | Лохвиця | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації