Вхід | Реєстрація

Ветеранів вшановуватимуть цілий рік

В Україні, і зокрема на Полтавщині, тривають заходи в рамках проведення Року ветеранів Великої Вітчизняної війни. Сьогодні під час щотижневої наради у голови облдержадміністрації Олександра Удовіченка підбивали підсумки проведеної роботи до відзначення 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років та обговорювали заходи у зв’язку з 70-ми роковинами початку Другої світової війни.
— Найголовніше те, що жоден ветеран не залишився без уваги з боку влади. Понад 90 тисяч ветеранів війни, що мешкають в області, до 9 травня отримали разову щорічну грошову допомогу. На її виплату в область надійшло 23,2 млн. грн. Вісім тисяч ветеранів, що безпосередньо брали участь у бойових діях у період Великої Вітчизняної війни, отримали додатково допомогу і з обласного бюджету, — відзначив Олександр Удовіченко. 
Також з обласного бюджету виділені кошти на підтримку обласних громадських організацій ветеранів та ремонт меморіалів — Меморіального комплексу Воїнам Південно-Західного фронту в урочищі Шумейкове Лохвицького району — 200 тисяч гривень, Меморіалу «Хорольська яма» в м. Хоролі — 35 тисяч гривень, Меморіалу Солдатської Слави в м. Полтаві — 1 млн. 500 тисяч гривень. 
Надзвичайно важливим є медичне обслуговування ветеранів. З цією метою з обласного бюджету в цьому році виділено 200 тисяч гривень для забезпечення безкоштовного зубопротезування ветеранів, 300 тисяч гривень — на забезпечення потреб госпіталів інвалідів війни. Функціонує і широка мережа аптек, яка обслуговує ветеранів війни за пільговими знижками. У нинішньому бюджетному році передбачені кошти на підтримку і приведення в належний стан госпіталів та будинків-інтернатів обласного підпорядкування, де мешкають і лікуються ветерани Великої Вітчизняної війни.
Соціальними службами області здійснюється соціальне обслуговування ветеранів — обстежуються соціально-побутові умови, надається грошова допомога та путівки на санаторно-курортне лікування. Обслуговуються ветерани і в «соціальних офісах», що діють при терцентрах, та отримують послуги «соціального таксі». 
Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко запевнив, що обласна влада не обмежиться заходами до 9 травня, а здійснюватиме турботу про ветеранів системно і постійно. Підтвердження тому — обласна комплексна програма проведення в області Року ветеранів, прийнята депутатським корпусом обласної ради на виконання Указу Президента України Віктора Януковича «Про додаткові заходи щодо відзначення 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».
Також Олександр Удовіченко доручив провести ревізію пам’ятних знаків, присвячених подіям Великої Вітчизняної війни, за потреби — здійснити їх реконструкцію. 
У зв’язку з проведенням Року ветеранів необхідно провести більш ширшу роз’яснювальну роботу, особливо серед підростаючого покоління, аби молодь могла достойно оцінити подвиг дідів та прадідів, вважає заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль.

Автор: Тетяна СЕПІТА, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2010, 16:05 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації