Вхід | Реєстрація

Миргородців визнали кращими юними знавцями рятувальної справи

20 травня на базі спортивного комплексу ГУ МНС Полтавської області зібралися команди школярів із 11-ти районів області на обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки». Кількісний склад кожної команди - 9 осіб, віком від 14 до 17 років.
Як повідомили у Центрі пропаганди ГУ МНС у Полтавській області, головною метою заходу є популяризація здорового і безпечного способу життя серед дітей та молоді, а також підвищення рівня їх знань у галузі безпеки життєдіяльності та практичної підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях.
Протягом дня, діти мали змогу показати свої практичні навички в подоланні смуги перешкод, в пошуку, звільненні з-під завалу та транспортуванні потерпілого на ношах і наданні йому першої медичної допомоги. Школярі випробували себе в пошуково-рятувальних роботах в зоні техногенної аварії, проявили спритність та влучність під час бойового розгортання. У боротьбі перемогу здобула команда Миргородської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5, яка буде представляти Полтавську область на Всеукраїнському зборі-змаганні юних рятувальників «Школа безпеки», який відбудеться у Івано-Франківську у липні поточного року. Після змагань діти покуштували солдатської каші, а також відвідали пожежно-технічну виставку Головного управління МНС у Полтавській області, де ознайомилися з історією розвитку пожежної охорони Полтавщини.
Загалом, вже 10 на Полтавщині проводять збір-змагання «Школа безпеки» під егідою Головного управління МНС України в області та за сприяння навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Полтавської області, ДСПС "СВАРЧ" МНС України, Головного управління освіти і науки та управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 травня 2010, 10:46 | Миргород | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації