Вхід | Реєстрація

Суд – єдина і остання інстанція в якій можна поставити крапку...

На протязі кількох років громадська організація через різні державні інституції, через засоби масової інформації намагаємося привернути увагу до проблеми комплектування штату суддів Глобинського районного суду.
В Глобинському районі Полтавської області, одному з найбільших на Україні, вже кілька років доступ мешканців району до правосуддя значно ускладнений через хронічне недоукомплектування штату суддів та перевантаженість тих, що працюють. В Глобинсь кому районному суді має працювати 5 суддів. З січня по червень 2003 року в суді легітимних суддів не було взагалі. Сьогодні працює лише 2 судді.
В травні 2009 року закінчився п’ятирічний термін повноважень судді Марущак Раїси Миколаївни, яка має пройти визначену законом процедуру на призначення безстроково. 15 вересня головою Верховного суду України внесено подання до Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя. Пройшло майже два місяці, а матеріали щодо призначення судді не зайшли до сесійної зали.
Щодо кандидатури п’ятого судді, як нам стало відомо, 5 листопада 2008 року головою Верховного суду України до Вищої ради юстиції було направлено матеріали для вирішення питання про призначення судді Глобинського районного суду вперше Веретельника Олега Івановича. За наявною у Верховному суді України інформацією, Вища рада юстиції на засіданні 11 червня 2009 року не підтримала кандидатуру Веретельника О.І. та повернула матеріали щодо нього до Державної судової адміністрації України.
З серпня постійна депутатська комісія з питань законності і правопорядку, боротьби із злочин ністю, прав людини та питань діяльності рад самоврядування, зв’язків з об’єднаннями громадян і засобами масової інформації Глобинської районної ради в тісній співпраці з Глобинським осередком Всеукраїнського Комітету оборони прав людини тримає на контролі кадрове питання призначення суддів Глобинського районного суду.
Звернення до голови Верховної Ради України В.М.Литвина, голови Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя С.В.Ківалова залишилися поза увагою.
Суд – єдина і остання інстанція в якій можна поставити крапку... Але для громадян Глобинського району ця інстанція залишається недоступною.

Автор: www.globino.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 жовтня 2009, 11:32 | Глобине |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації