Вхід | Реєстрація

В ОДА розмірковують над двома варіантами порятунку Краєзнавчого музею

Наразі у Полтавській облдержадміністрації розглядають два варіанти порятунку від підземних вод приміщення Полтавського обласного краєзнавчого музею. Їх Новинам Полтавщини озвучив заступник голови Полтавської ОДА Віктор Животенко.
«Є дві групи фахівців, які дають різні рекомендації. Ми сьогодні у такій ситуації, що маємо прийняти правильне рішення. Будемо враховувати і думку фахівців, і вартість робіт», - сказав Віктор Животенко.
За його словами, наразі розглядають пропозицію за 1,5 млн. грн. - будівництво фільтраційної завіси (спорудження у землі великої бетонної стіни) та за 600 тис. грн. - буріння свердловин і установка там труб з фільтрами(таким чином через ці «кринички» воду відводитимуть у нижні шари землі).
«Обидва варіанти вже були апробовані, у тому числі й у Полтаві. Але визначити що краще зможемо лише після висновків обох груп спеціалістів. Тоді будемо радитися і приймати рішення який шлях оберемо. Лише після вирішення цього моменту зможемо приступати у музеї до відповідальних будівельних робіт: мозаїка, розписи. Ми не можемо допустити, щоб через, приміром, 3 місяці стіни знову тріснули», - прокоментував Віктор Животенко.
На його думку, раніше питання з Краєзнавчим музеєм було заблоковане суто з політичних причин. Наразі ж, за словами Віктора Животенка, політичні моменти зняті, тому приступатимуть до конкретної роботи.
«Перші кроки ми вже зробили - провели нараду, на якій дали "зелене світло" будівельникам і підрядникам, щоб вони починали роботи. Полтавська обласна рада на минулій сесії виділила 5 млн. грн. на музей. Єдине, що є ще остаточно невирішеними, - технічні питання. Але ми дали дозвіл проводити там підготовчі роботи, які не впливають на загальний процес», - сказав заступник голови ОДА. З цього приводу сьогодні проведуть ще одну нараду за участі харківських фахівців.
Десь через тиждень обидві групи спеціалістів мають надати свої висновки щодо причин та перспектив руху фундаментів і стін Краєзнавчого музею, а також пропозиції відносно того що робити. Приймаючи остаточне рішення, враховуватимуть як специфіку, надійність системи, так і її вартість.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 травня 2010, 13:22 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації