Вхід | Реєстрація

Коло друзів Полтави розширюється

Місяць тому Полтаву відвідала делегація міста Крагуєвац (Сербія), яка репрезентувала Міжнародну виставку на антивоєнну тематику в галереї мистецтв.
Днями на ім’я міського голови Андрія Матковського надійшов лист за підписом керівника делегації заступника міської ради Крагуєваца Міодрага Ніколіча. В ньому, зокрема, сказано.
«Висловлюємо Вам щиру вдячність за можливість відвідати і побачити Полтаву — місто багатих культурних та історичних традицій, місто — що відкрито і присвячено миру.
Усе це, разом зі спільним Слов’янським корінням поєднало нас. Перебування у вашому чудовому місті було наповнено теплом, відкритістю та дружелюбністю мешканців, спогляданням краси архітектурного та історичного спадку, шануванням пам’яті минулого.
Також ми надзвичайно раді, що змогли презентувати у Полтаві 15-ту Міжнародну антивоєнну виставку карикатур „Крагуєвац — 2009“, яка символізувала собою культуру миру.
Визнання миру та антивоєнні програми дозволили Крагуєвацу одержати від Об’єднаних Націй статус „міста — провісника миру“ (сертифікат був підписаний у 1987 році Генеральним Секретарем Пересем де Келларом). Разом з іншими містами, які мають відповідний статус, ми заснували Асоціацію міст — провісників миру. Після побаченого у Полтаві, ми не можемо не запропонувати Вам стати членом Асоціації. Нам потрібно, щоб Ви підтвердили свою згоду, надіславши нам офіційного листа й інформацію про програми миру, що діють у Вашому місті. Тоді ми направимо запит до виконавчого комітету Асоціації. Церемонія прийняття у члени Асоціації може бути проведена у приміщенні Генеральної Асамблеї на початку жовтня на Кіпрі.
І наостанок, будь ласка, передайте сердечні вітання вашим помічникам, які оточили нас увагою і турботою та зробили незабутнім наше перебування у Полтаві».

Автор: Полтавська міська рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2010, 13:23 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації