Вхід | Реєстрація

Байдужий натовп «убив» дитину на очах у матері

Трагедія сталася близько 11 години 30 хвилин. Дівчина випала з вікна власної оселі і зачепилася за дроти, мотузки, якими буквально був заснований двір. Люди бачили це. Проте перемогли «пацючі» інстинкти: всі спокійно дивилися на дівчину, кожен зі своєї «нори», ніби чекаючи, чим же все закінчиться. «У мене немає ніяких простирадл», — відрізала сусідка, яка просто «лежала» у вікні й спостерігала. Не знайшлося ані покривал, ані подушок і в інших «спостерігачів». Ніби вони й не живуть у своїх квартирах, а якщо й укриваються на ніч, то лопухами. Врятувати дитину намагалася лишень одна сусідка Ольга. Та що могла зробити єдина жінка проти «армії сліпих і глухих»?
Досі невідомо, хто саме викликав міліцію. П’ятнадцять здорових (принаймні, фізично — авт.) чоловіків у погонах заполонили подвір’я, змішалися з натовпом і приєдналися до групи «співчутливих» зівак.
Очевидці стверджують, що деякі колупалися у носі, хтось розмовляв по мобільному телефону, але ніхто не намагався врятувати.
«Це не наша місія», — відповів один із захисників спокою та порядку. Якщо вони мали на увазі загін МНСників, обов’язок яких рятувати життя, то цих бравих хлопців на місці не було. Один із сусідів запропонував виламати двері квартири, в якій зачинилася дівчина. А літнім дідусеві й бабусі несила було зробити це самостійно.
«Ми не будемо ламати двері без дозволу господині квартири», — сказав, як відрізав, міліціянт. Господиня квартири, мати дівчини у той час уже мчала додому з роботи. Але, на жаль, жорстокі обставини побороли її несамовите бажання врятувати доньку.
— Я підбігла до будинку, — згадує пані Наталя, — і побачила своє безпорадне дитя. Все сталося у лічені хвилини, а може, й секунди. Донька востаннє подивилася на цей «шалений» натовп невідомих байдужих людей. Потім, її ніби підкинуло і моя дівчинка покотилася вниз. Усе сталося на моїх очах і очах моєї матері. Я ніколи не зможу забути цю картину.
Уже потім з’явилася швидка допомога і «стріла» рятувальників. Та рятувати було вже нікого.
Один із правоохоронців почав фотографувати місце трагедії. Коли безпорадна мати спитала: «Зачем делаешь фото?» — він зухвало відповів, що «за фотоапаратом». У медичному висновку зазначено, що смерть дівчини спричинило невизначене ушкодження внаслідок падіння з висоти. Правоохоронні органи вже закрили справу, назвавши її самогубством. Проте ті, хто знали померлу, у це не вірять і кажуть про фатальний збіг обставин.

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 жовтня 2009, 10:11 | Кременчук | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації