Вхід | Реєстрація

Які дороги, такий і травматизм

Тракториста немає – пішохідних переходів у Кременчуці не буде.
На дорогах міста немає розмітки пішохідних переходів і це є однією з причин ДТП, в яких постраждалі діти. Про це на апаратній нараді у міськвиконкомі заявив заступник міського голови Василь Хоменко:
«Мені соромно, але біля шкіл немає позначених пішохідних переходів. Уже п’ята дитина потрапляє в ДТП. Ми пишемо листи, але у відповідь чуємо різні причини, чому не робиться така розмітка на наших шляхах”.
Між тим, відсутність пішохідних переходів на вулицях міста пояснюється досить серйозними для комунального підприємства СМЕП, яке займається розміткою доріг, причинами. По-перше – зламалася машина, якою наносили розмітку. Вона коштувала понад 500 тисяч гривень, але за два роки вийшла з ладу. Тож необхідну запчастину шукають у Польщі. Можливо, деталь до Кременчука привезуть. А можливо, і ні.
Є ще інший вихід. Зокрема, фарбувати пішохідні переходи вручну пульверизаторами. Фарба є і щітки теж можна купити. Але тут інша біда – немає кому це все перевозити по місту. Тракторист, який працював на маленькому тракторці, звільнився з посади і місто виявилося практично паралізованим: надворі червень, а на дорогах пішохідні переходи не позначені. Відповідно, автомобілі на неіснуючих пішохідних переходах не зупиняються, а кременчуцькі діти, яких збивають легковики, потрапляють з переломами ніг та рук до травматології.
“У нас справді є стара технологія, а нова машина вийшла з ладу”, – зазначив заступник начальника УЖКГ міста Олександр Прядко і додав, що всі проблеми мають бути вирішені. В усякому випадку, відсутню запчастину у місті чекають і, можливо, фарбувати дороги почнуть.
“Була затримка в надходженні коштів, які виділені. Та комунальне підприємство обов’язково виконає всі роботи, варто трохи почекати”, – обіцяє заступник начальника УЖКГ. Як довго доведеться чекати, в УЖКГ не кажуть, але відомо, що міський голова Микола Глухов дав на вирішення цієї справи тиждень. Потім вживатиме заходи.
“З початку нового року п’ятеро дітей потрапили в ДТП. Протягом квітня – травня у школах та дошкільних закладах проводилися відповідні лекції, аби діти знали правила дорожнього руху. Ми стурбовані цією ситуацією, бо пішохідних переходів, які є в нашому місті, не видно. Вони є лише біля міськвиконкому і все. Облаштувати пішохідні переходи необхідно терміново. Останнє ДТП трапилося з шестирічною дитиною у 304-у кварталі. Вона перебігала дорогу, нині ж перебуває у травматології. А попереду – канікули”, – так прокоментував пішохідні події заступник міського голови Василь Хоменко.

Автор: www.kremenchuk.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 червня 2010, 09:01 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації