Вхід | Реєстрація

Миргород дбає про культуру здорового способу життя та екологічне виховання

Миргород дбає про культуру здорового способу життя та екологічне виховання
Весна цього року для Миргородського Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді виявилась багатою на події. 25 березня в Миргороді гостинно приймали обласний кущовий зліт-конкурс екологічних колективів, на якому агітбригада «Джерело» під керівництвом А.В.Матвієнка та А.І.Корольової виборола І місце.
Вперше в історії Центру в цьому році агітбригада «Джерело» під керівництвом О.П.Гули захищала честь нашого міста на ІХ Всеукраїнському конкурсі колективів екологічної просвіти загальноосвітніх і позашкільних закладів у місті Донецьку 14-16 травня.
Керівництво ЦЕНТУМу і всі учасники агітбригади щиро вдячні міській раді і особливо меру міста О.Б.Паутову за організацію участі нашої агітбригади у Всеукраїнському конкурсі. Незважаючи на фінансову кризу, проблеми з бюджетом, керівництво міста знайшло можливість і забезпечило агітбригаду новими сучасними костюмами, організувало для поїздки у Донецьк мікроавтобус. Транспорті послуги надала ПП О.В.Заливча. Було профінансовано харчування та проживання у Донецьку агітбригадівців.
Змагання тривали з 14 по 15 травня, у них брали участь 29 команд із усієї України. Наша агітбригада «Джерело», виступаючи вперше на конкурсі такого високого рангу, показала непоганий результат – 4 місце.
Організатори конкурсу, крім змагань, підготували для учасників цікаву пізнавальну програму, перлиною якої були екскурсії по Донецьку. Всіх зацікавила історія міста. Діти милувались його краєвидами, були вражені неповторністю парку кованої скульптури, грандіозністю надсучасного стадіону «Донбас-арена». Ввечері всі були зачаровані грандіозним годинним феєрверком у центрі міста. Враження від цієї мандрівки залишились у всіх агітбригадівців незабутні.
Тим часом всі працівники ЦЕНТУМу готувались іще до однієї неординарної події – 26 травня на базі ЦЕНТУМу і Центру естетичного виховання у нашому місті відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Культура здорового способу життя та екологічне виховання як складові змісту позашкільної освіти».
Підготовка до зустрічі гостей у ЦЕНТУМі почалася задовго до їх приїзду. І знову неоціненну допомогу надала влада міста, профінансувавши ремонтні і реконструкційні роботи в приміщенні центру і на його подвір’ї. І працівники ЦЕНТУМу зробили все можливе, щоб і приміщення, і особливо присадибна ділянка набули привабливого вигляду.
26 травня учасників конференції гостинно зустрічали агітбригадівці під керівництвом О.П.Гули і А.В.Матвієнка хлібом-сіллю, вітальними піснями, запальними українськими танцями. Гуртківці ЦЕНТУМу провели для гостей цікаві і змістовні екскурсії: в еколого-народознавчому відділі – Альона Чудан; у рослинницькому відділі – Алла Міщенко, Іра Рожко, Люба Явтушенко, Женя Мостовенко, Артем Щербаненко; у тваринницькому відділі – юннати Олег Тесля і Ігор Нещетний. На завершення зустрічі агітбригадівці порадували гостей музично-хореографічною композицією у колоритному національному стилі, запросили гостей на вареники. Судячи по реакції гостей, вони залишились задоволені тим, що побачили і почули у ЦЕНТУМі, із багатьма з них центумівці обмінялись адресами і телефонами, домовившись про співпрацю.
Ми впевнені, що зустріч гостей відбулась на високому рівні завдяки постійній підтримці і допомозі міської влади, а особливо С.П.Соломахи і С.Г.Мовчана. Велика подяка нашим постійним спонсорам, депутатам міської ради В.А.Туренко, Ю.С.Михайленку, В.А.Руденку і приватному підприємцю О.Д.Даніліну.
І надалі ЦЕНТУМ буде постійно співпрацювати з міською владою, органами самоврядування, радами мікрорайонів і комунальними службами міста, щоб наш гоголівський край розвивася, розквітав і, як найбільш екологічно чистий куточок України, приваблював гостей із усього світу.

Автор: І.М.Приходько, директор ЦЕНТУМу; www.mirgorod.osp-ua.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 червня 2010, 12:12 | Миргород | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації