Вхід | Реєстрація

Пільгове житло: хто може на нього розраховувати?

На Полтавщині у рамках обласної цільової програми «Доступне житло» планують цього року збудувати нових квартир загальною площею 500  квадратних метрів. Про це сьогодні на засіданні постійних комісій обласної ради повідомив начальник управління містобудування та архітектури ОДА Юрій Петрук.
Уже визначено 24 недобудови, які готові на 70%. Саме такі будинки  збираються облаштувати під так зване доступне житло. Програма розрахована на 7 років. За словами Юрія Петрука, 30% вартості майбутнього житла фінансуватиме держава, решту сплачуватимуть потенційні власники квартир. Кабмін визначив розрахункову вартість будівництва, вона становить 2 млрд. 294 млн. 300 тисяч грн.
Середня ж вартість квадратного метра такого житла становить 5 тис. грн., хоча на цей рік регіональна ціна - 4 тис. 290 грн.
Однак поки що немає чіткого механізму, який би визначав, хто може розраховувати на подібні пільги від держави.
На виконання програми з обласного бюджету грошей не потрібно наголосив начальник управління містобудування. Члени постійних комісій вирішили внесли питання на розгляд чергової сесії обласної ради, яка відбудеться 23 червня.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2010, 16:57 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації