Вхід | Реєстрація

До дискусії з паном Коробчинським

Прочитавши статтю пана Валерія Коробчинського (в № 21 (356) від 21.05.2010), що має назву «Про міського голову, євреїв та продаж землі», хочу обговорити ряд питань, поставлених автором цієї публікації. Одразу повідомляю, що я є представником молоді, яка за висловом пана Валерія, ніби-то обирає «Pepsi» (мені 23).

Отже, перше і головне питання статті звучить так: «…Чому раніше саджанці і бензин, як, до речі, і все інше (ковбаса по 2.20) коштували копійки?» Насправді ціна всіх цих речей навіть не колосальна, а просто космічна. Чому? Щоб дійти до «золотих часів» застою, населенню Радянського Союзу довелось заплатити життям мільйонів чоловіків, жінок і дітей. Історики підрахували, що за роки становлення і зміцнення Радянської влади на території України, Білорусії і Росії було знищено близько п’ятдесяти мільйонів людей. Ця цифра приводиться без урахування Великої Вітчизняної війни. Даруйте, але ми говоримо про людей, а не худобу. Що ж виходить, щоб досягти благополуччя 70‑х—80‑х років і їсти дешеву ковбасу, потрібно було принести в криваву жертву стільки людей, що вистачило б на цілу країну? Оце і є справжня ціна такого земного щастя.

Далі пан Коробчинський говорить, що наша сучасна еліта є продажною, брехливою і веде нас до загибелі. Шановний пане Валерію, у цьому з Вами згоден не тільки я, але і кожен пересічний українець. Та ж тільки виникає одне запитання. Сучасна еліта — це наші співгромадяни, що вчились в радянських школах та вузах радянськими ж педагогами, жили і виховувались в радянських сім’ях. Сподіваюсь, Ви ж не хочете сказати, що такі «добродії» як Луценко з Порошенком, Пінчук з Ахметовим та інші з ними не були синами секретарів райкомів та парторгів. Чи, бува, не в радянських школах їх учили, що партія — «розум, честь і совість нашої епохи», яка веде нас до світлого майбутнього?

Пан Валерій пише, що райсуд засудив чоловіка на два роки умовно за сотню карасів, а винних у загибелі сотень тонн риби в Київському водосховищі так і не знайшли. Але ж знову даруйте, чи ж бува не в тридцятих роках «люблячий» батько Сталін видав закон про п’ять колосків, і це тоді, коли великодержавні злодії вагонами вивозили зерно з держави в Європу, прирікаючи селян — хліборобів, а не рибу, — на голодну смерть. Хіба ж випадок з тією рибою не є класичним прикладом радянського господарювання?

Шановний пане Валерію, я дійсно розумію вашу ностальгію за старими добрими часами, але вся світова історія каже нам про те, що імперії розвалюються зсередини. Також хочеться додати, що історичні процеси — це не вимикач, яким можна в одну мить ввімкнути чи вимкнути світло. Однією із закономірностей світової історії є інерція між її епохами. Тобто в тій чи іншій мірі всякий новий історичний період спричинений попередньої епохою, або є її породженням. Щоб це побачити, достатньо згадати хоча б дещо із творів Леніна, який все невгодне йому називав пережитком капіталізму і буржуазії. І це дійсно так. Саме тому наше сьогодення з усіма його проблемами і є не чим іншим, як пережитком соціалізму та, фактично, тим «світлим майбутнім», до якого йшли комуністи. І саме тому в словах міського голови, який звинувачує Радянський Союз, є доля істини.

Загляньмо тепер на сторінки Біблії. Пророк Мойсей за повелінням Божим виводить з єгипетського рабства свій народ. Але люди, яких Господь покликав до свободи, виявилися синами рабства, які за шматок м’яса були готові повернутися в неволю. Саме через те, що свобода виявилася для них занадто важким тягарем і відповідальністю, до Ханаанської землі ввійшли вже сини тих людей, які вийшли з Єгипту — покоління, яке не зазнало рабства і виросло в пустелі вільним.

Дійсно, наше сьогодення сповнене негараздів на будь-який смак, і ні Європа (до речі, звідки й прийшов до нас комунізм), ні Росія за нас їх не вирішать. Своє щастя для себе ми мусимо добувати своїми руками, так, як це і роблять в усіх цивілізованих країнах. Але до тих пір, поки ми не скинемо з себе рабську свідомість, комплекс підлеглих і не перестанемо озиратися то на Брюссель з Вашингтоном, то на Москву, ми не зможемо стати ні єдиним народом, ні вільними і заможними людьми.


Автор: Дмитро Шевченко, студент Київської Православної Богословської Академії


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 червня 2010, 10:59 | Кобеляки | Суспільство


1. Selena2017 / 13 листопада 2017, 08:14
Ох, і високий рівень знань давався студентам Київської Богословської Академії!!!!
Але того, хто молиться на драний валянок, не можуть переконати навіть найвищі знання та прожиті роки.
2. Адекватник / 13 листопада 2017, 08:33
1.Selena2017
«Ох, і високий рівень знань давався студентам Київської Богословської Академії!!!! »

Це Селена так прикалується, чи й справді попа захищає?
3. Адекватник / 13 листопада 2017, 08:54
А ваще прикольно почитати статті майже 10 рчної давнини. "А лица те же" Автор пише: "Ви ж не хочете сказати, що такі «добродії» як Луценко з Порошенком, Пінчук з Ахметовим та інші з ними не були синами секретарів райкомів та парторгів". Ніхто, крім Луценка, не був сином секретарів райкомів і парторгів. Пінчук, наприклад, був сином металурга. Хоча, якщо глибше копнути, то виявиться, що він був правнуком равинів. Равини, якщо хто не знає, це тіпа колеги пана Шевченка. Ахметов, той с протилежного табору, з мусульманського і його батьки ніякі не секретарі а прості люди які не були ні в яких КПСС, як, до речі, і сам Ахметов, і сам Порошенко, і сам Пінчук. Щось пана батюшку нечиста сила попутала.
4. don / 13 листопада 2017, 10:20
3.Адекватник
«статті майже 10 рчної давнини»

коли стаття Коробчинського вийшла в світ, він ще машинками грався, а це нарешті доріс, щоб дати відповідь. цікаво той Коробчинський ще живий?
3.Адекватник
«А лица те же»

ага і кулаками вони махають так само, а можливо й ще дужче
3.Адекватник
«що він був правнуком равинів»

і зятєм Кучми
3.Адекватник
«Щось пана батюшку»

батюшкам зараз краще живеться ніж при радянській владі, деяким можливо навіть не гірше ніж Луценкові та Ахметову
5. Selena2017 / 13 листопада 2017, 15:33
2.Адекватник
«чи й справді попа захищає?»


Ні студент Шевченко, ні священослужитель Шевченко мого захисту зовсім не потребує, бо ще сім років тому дав достойну відповідь адекватницьким висловлюванням - початковій стадії істерії сталінізму, яка весь цей час не припиняється і шкодить Україні. Ніяка логіка не діє насамперед на її ярого пропагандиста, зупинитися ні сам не може, ні переконливі докази не діють. Мабуть, припинити цей згубний словесний потік під силу лише Гузченку ( добре втнув Сідого, хоч би згадкою лиха не розбудити...), або свиті Воланда.
6. микола козак / 13 листопада 2017, 19:38
Читаю оцей маразм , написаний молодою людиною , дивуюсь . чи то його так задурманили попи , чи він сам себе задурманив , чи то селена на нього так впливає , що він пише таку дурницю.Уже дійшло до абсурду , кожного року добавляють число жертв радянської влади і вже дійшли до 50 млн.Це тебе пане майбутній піп попи на таке надоумили?Звашими бібліями , торами і іншою білібердою ви просто дурачите народ , який ще вірить у те , чого насправді немає.Вся ваша віра побудована на людському горі , релігія ж нічого іншого тільки зцілення від болячок і люди цьому вірять , а попи на цьому жирують навіть на похоронах обдирають православних.Де ж дівається віра , коли попи їздять пяними , займаються педофілією і іншими гадостями?Хотів би запитати в тебе молодий чоловіче , а що ти взагалі знаєш про той комунізм із Європи , що ти знаєш з історії своєї країни ?Хочу тобі повідомити , що 26 років тому люди в Україні були людьми , а не бидлом , як зараз вважають такі , як ти , які вважають себе елітою.І не таким заср..... гадить на наше минуле
7. земеля / 13 листопада 2017, 20:30
6.микола козак
«Читаю оцей маразм »


Я то же не понял почему сегодня появилась эта статья и когда ее писали. Если уж строго судить, то автор семь лет назад был прав. Респект ему. Если внимательно проанализировать, то стиль, манера и выражения очень смахивают на одного из постояльцев сайта. А был ли этот студент вообще? Это просто идеологическая борьба националистов, без ссылок на какие либо документы.
8. Адекватник / 13 листопада 2017, 21:00
7.земеля
«А был ли этот студент вообще? Это просто идеологическая борьба националистов, без ссылок на какие либо документы.»

Этот студент вырос, выучился и стал попом и, если не ошибаюсь, имеет приход в с.Светлогорское. Теперь он там спокойно ловит рыбку и дурачит прихожан. Насчет же ссылок на документы, так он же ссылается на Библию, это для него документ документов от самого Бога, правда написанный почему-то евреями. Этот поп с ихним мировоззрением и живет, не зря же на Моисея ссылается. Нет бы рассказать, как еще один ихний предводитель праотец Авраам сдал в аренду фараону свою жену назвав ее своей сестрой. Теперь небось поп на примере Авраама и другого такого же предводителя Исаака научает прихожан посылать своих жен к ляхам зарабатывать по ихнему примеру себе на пропитание. "Когда Авраам со своей женой Сарой пошел в Египет, он предложил Саре соврать и назваться его сестрой (Бытие 12:11-13). Фараону понравилась Сара и он привел Сару в свой дом (Быт. 12:15), а с Авраамом щедро расплатился - "и Авраму хорошо было ради ее; и был у него мелкий и крупный скот и ослы, и рабы и рабыни, и лошаки и верблюды" (Быт. 12:16). "И был Аврам очень богат скотом, и серебром, и золотом." (Быт. 13:2).
9. Адекватник / 13 листопада 2017, 21:03
4.don
«батюшкам зараз краще живеться ніж при радянській владі,»

Ясно, що карще,через що вони радянську владу і ненавидят. Але вони чомусь мовчать про те, скільки народу положили їхні попи при хрещенні Русі.
10. Адекватник / 13 листопада 2017, 21:06
7.земеля
«Я то же не понял почему сегодня появилась эта статья и когда ее писали»

Земеля, ну чего ты тормозиш? Извини. Статья появилась потому, что ее вытащила зачем-то Селена написав под ней свой комент. Что она в ней вычитывала, вопрос десятый, хотя и интересно бы знать. А написана она в 2010 году, там же написано.
11. Адекватник / 13 листопада 2017, 21:14
6.микола козак
«Уже дійшло до абсурду , кожного року добавляють число жертв радянської влади і вже дійшли до 50 млн.»

Ще й до ста мільйонів дійдуть. Селена теж скоро писатиме про сто мільйонів. Ніт, щоб історію повчити, розібратися, хто ті мільйони положив. Цього вона не розбиратиме, бо виявиться, що положили ті самі, кого такі селени привели знову у владу. Писати про Сталіна мені вже набридло, тому приведу цитату яку знайшов у соцмережі і яка мені сподобалась. «Нас сознательно уводят в сторону, говоря, что поддерживая Сталина, вы поддерживаете рапрессии. Нееет, ребята, поддерживая Сталина, мы говорим о том, что ворье валило лес, а крестьянские дети становились маршалами. И дав это все народу, он оставил себе лишь пару стоптаных сапог». Посилання на www.youtube.com

Змінено 13.11.2017, 21:15
12. Седой / 13 листопада 2017, 21:54
Как будто Александр Сергеевич Пушкин писал сегодня..!

"Животный утоляя страх
Времен двенадцатого года,
Европа пляшет на костях
Ей ненавистного народа.
И грозный брит и грузный швед,
И галл, презрительно лукавый,
Плюют остервенело в след
Его тысячелетней славы.
И мутной злобою кипят,
За них попрятавшись блудливо,
Поляк спесивый, лит и лат,
Эстонец – пасынок залива.
Хохол с натуги ворот рвет,
За ляхом тянется к европам,
Спеша за шнапс и бутерброд
Служить в неметчине холопом.
И мир вокруг по швам трещит,
И шрамы набухают кровью,
А мы как прежде держим щит
Пустому вопреки злословью.
Умолкни, лживая молва, –
Пускай узнают поименно:
Россия все еще жива!
Не пали отчие знамена!

А.С. Пушкин

Невероятно......
13. земеля / 14 листопада 2017, 08:24
12.Седой
«Как будто Александр Сергеевич Пушкин писал сегодня..! »


Гений на то он и гений. Поразительно. Даже сегодня добавить нечего.Каждое слово в десятку.
14. Maksym / 14 листопада 2017, 08:49
12.Седой
«Как будто Александр Сергеевич Пушкин писал сегодня..!»

Бєднєнькій ви богоізбраний народ, всє вас не любят. Молитва на драний валянок в дєйствєі.
Цей вірш писаний у 2004-му, ось ще можете почитати як вам таке подобається: Посилання на rifma.com.ru
15. Чудо Юдо / 14 листопада 2017, 09:42
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Позбігались москалі і демонструють своє уміння хавати все що їм з Медіа в мізки пхають.
Сказали що то Пушкін написав - значить Пушкін!
І пофігу що його насправді написав зовсім інший чоловік. То деталі.

Тільки ще незрозуміло на кой ляд його тут Сєдой упхав. Хоче «хохлам» поплакатися як ми ображаємо його Расеюшку? Чи ще раз сказати ух,ух яка у нього теперішня родіна страшна і крута?
16. земеля / 14 листопада 2017, 10:15
15.Чудо Юдо
« насправді написав зовсім інший чоловік»


Да неважно кто написал. Вы умные! Съездите на Донбасс и послушайте людей с той и другой стороны, которые с погреба не вылазят из-за обстрелов. Они быстро националистические мозги вправят. Доведете до того , что и вы, а вместе с вами и мы, будем лезть в погреб и прятаться в кукурузе. Что вам эти москали, для нас простого люду, мы уже 25 лет другое государство.
17. Чудо Юдо / 14 листопада 2017, 11:28
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
16.земеля
«Съездите на Донбасс и послушайте людей с той и другой стороны, которые с погреба не вылазят из-за обстрелов»

На Донбасі в погребах сидять два типи людей:
1. придурки, які звали озброєні банди з іншої країни, щоб вони влаштували на їхній землі стрілянину («Путин, введи войска», це ж треба ума!)
2. нещасні, які у свій час промовчали, побоялися, а тепер розхльобують те, що учудили перші.

Кого із них мені жаліти? І як допомогти тим, кого пожалію?

А на москалів мені наплювати, не я їм вірші цитую, а вони мені. А я людина мирна, мені дайте працювати собі, нічиїх паханатів з автоматами в руках, які прийдуть мене спасати від примар мені не потрібно.
18. земеля / 14 листопада 2017, 12:25
17.Чудо Юдо
«А я людина мирна, мені дайте працювати собі»


Ну вот и договорились. Я такой же ( с трояком в кармане ) как и ты. Ну и что теперь нам делить между собой. У нас с тобой ни земли, ни конфетных фабрик, ни баксов. Хорошо пока здоровье есть, а не дай бог ... Как у латыша: х... да душа(а в других и того нет). А те которые сталкивают нас на братоубийственную войну они не пропадут. Бабло есть и тут же за бугор. А тут жить нам с тобой. Да еще Слена с ее теорией, будь она неладная (я имею ввиду не Селену , а теорию, без обид).И все мы украинцы, независимо на каком языке разговариваем и где живем) . Удачи тебе. Быть добру.
19. Адекватник / 14 листопада 2017, 12:55
15.Чудо Юдо
«на кой ляд його тут Сєдой упхав. Хоче «хохлам» поплакатися як ми ображаємо його Расеюшку?»

Ну помилився Седой, не Пушкин це писав, але як круто про великих укрів написано "Хохол с натуги ворот рвет,
За ляхом тянется к европам,
Спеша за шнапс и бутерброд
Служить в неметчине холопом." Фишка в тім, що в неметчину його ще й не пускают, в основному в ляхів приходиться рабувати. Так що ляхи не просто так майдан підтримували, знали канальї, що холопи до них повалять. Залишилось ще Галцію «відчепити» та реституцію провести. Тоді вже буде повний СУГС!
20. Адекватник / 14 листопада 2017, 13:07
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
17.Чудо Юдо
«придурки, які звали озброєні банди з іншої країни, щоб вони влаштували на їхній землі стрілянину («Путин, введи войска», це ж треба ума!)»

Твоя версія давно вийшла із моди. Вже мєр Славянська, та і не тільки вона, розповіла, що вашим майданним обранцям була потрібна війна і вони її й замутили, а не Путін. Стрелков приїхав на Донбас із Криму на замовлення пастора і кроля спеціально для того, щоб збаламутити народ і організувати бійню. І якщо у кого є память, то може згадати, що тоді навіть по «нашому» тель-авідєнію показували заяву Путіна про те, щоб на ДОнбасі не проводили ніякого референдуму. Але його ніхто не послухав. З Путіна на той момент досить було й того, що він не дав Стрелкову вчинити таке в Криму і врятував народи Криму від бійні, яку вчинили на Донбасі. Але, по великому рахунку, Донбасс міг на той момент врятувати лише Путін але він цього не зробив, тому що по глобальних розкладах якраз і треба було втягнути Путіна у війну. І цієї задумки вони не позбавилися й досі і це для не сліпих очевидно.
21. Адекватник / 14 листопада 2017, 13:15
17.Чудо Юдо
«нещасні, які у свій час промовчали, побоялися, а тепер розхльобують те, що учудили перші.»

Ти знову все перекрутив. Нещасні ті, хто побоялися майданутим набити пики. Бо це вони все замутили, а не народ Донбасу. Донбас був після майдану. Все почалося з майдану. І саме на майдані чіпляли чужі прапори і кричали "Абама памагі". Паміг вам Абама? Не Путін приїздив на майдан підігрівати ситуацію а еуропейські президенти і мінстри і американські сенатори і секретарі. Мало того, що вони безмозглий нарід баламутили, так вони ще й нахабно погрожували працівникам чинної влади. Навіть з трибуни майдану. І все це задокументовано. Посилання на www.youtube.com
22. Адекватник / 14 листопада 2017, 13:20
17.Чудо Юдо
«А я людина мирна, мені дайте працювати собі, нічиїх паханатів з автоматами в руках, які прийдуть мене спасати від примар мені не потрібно.»

ТОбі вже ніколи не дадуть мирно працювати, бо паханат, а точніше каганат ви вже збудували власними руками. Тепер твій удєл - лище рабувати. І от тут кстаті тобі процитувати справжньго Пушкіна. "Паситесь, мирные народы!
Вас не разбудит чести клич.
К чему стадам дары свободы?
Их должно резать или стричь.
Наследство их из рода в роды
Ярмо с гремушками да бич." Посилання на www.youtube.com
23. don / 14 листопада 2017, 13:22
та нуда, шахтарі так злякались "голубой Європи", що взялись за калаші. що там боятись, не зрозумів і досі
Абама в чому винен? чогось усі сєпари, та й ти в тому числі плачешся, що пенсія була 150 баксів, а тепер 50 баксів, чомусь в рублях не порахував, що тоді було, а що тепер
24. Beri Mor / 14 листопада 2017, 13:57
12.Седой
«Хохол с натуги ворот рвет,
За ляхом тянется к европам,
Спеша за шнапс и бутерброд
Служить в неметчине холопом.»

Не знаю,Пушкін це,чи ні,але цей уривок-суперправда!
25. Maksym / 14 листопада 2017, 14:11
23.don
«та нуда, шахтарі так злякались "голубой Європи", що взялись за калаші.»

Точно, за то тепер у Донецьку можна розмовляти російською, не те що у Харкові - всюди бендерва і на майданах нацики муштруються.
26. Адекватник / 14 листопада 2017, 14:16
24.Beri Mor
«Не знаю,Пушкін це,чи ні,але цей уривок-суперправда!
Дода»

Не Пушкін то, Седой помилився. ТО якийсь Веров, типа "подражаниє Пушкину" Посилання на russia-west.ru
27. Адекватник / 14 листопада 2017, 14:25
23.don
«Абама в чому винен?»

У втручанні в справи "суверенної", як ви любите казати, країни. Чи ти дмаєш, що його Нуланд сюди їздила на екскурсію. Неєбось ще й командировочні отримала. За свої кровні, думаю, й печиво не купляла.
23.don
«лачешся, що пенсія була 150 баксів, а тепер 50 баксів, чомусь в рублях не порахував, що тоді було, а що тепер»

Плучусь, бо "размер имеет значение". А в рублях ти порахуй і нам скажеш. Як буде гривня до рубля привязана, то тоді в рублях рахуватиму. А може ще й таке бути.
28. Selena2017 / 14 листопада 2017, 14:29
13.земеля
«Гений на то он и гений»


Одна з перших поем Пушкіна називалася "Гавриліада". Написана одним матом, там не було натяку на нормативну лексику. Практикував і в подальших віршах. Як вам такий геній ,Земеля? Істинно - "русский мир".
29. земеля / 14 листопада 2017, 14:33
23.don
« що тоді було, а що тепер»


Дон, бродяга куда пропал? Али ты в Европе пиво пил, али ты в России спину гнул, али ты уже на Филона горбатишся на его поле? А за бакс не турбуйся, он и в Африке бакс, в полном смысле слова. Это не гривна, которую даже в Беларуси не знают. Возьми учебник Васи Пупкина по арифметике да и умножь на курс гривны тогда и сейчас. Только не зареви после этого. Да еще и про инфляцию не забудь.
30. земеля / 14 листопада 2017, 14:53
28.Selena2017
« Як вам такий геній»


Селенушка! О том что пушкин - гений, это призвано во всем мире. Поэтому дебаты тут не к месту. Всем смертным ничего не чуждо. А Пушкину тем более. А ваши вожди и кумиры , что святые? Лучше писать про секс чем призывать к насилию и вражде.
31. Selena2017 / 14 листопада 2017, 14:57
Для тих, кого обурив вишкіл правої молодІ в Санжарах: подивіться на Цензорі 14.11 о 10.17 " Если главный командир позовет в последний бой, - дядя Вова, мы с тобой!" Співають учні поліцейських класів школи ... Є над чим подумати.
32. Selena2017 / 14 листопада 2017, 15:11
Земеля, світ повниться найрізноманітнішми оцінками, я й не збираюся дискутувати, назвала лише один з фактів. А щодо закликів до насилля, то невже ви мого крику сАме проти цього не чуєте?! Як сліпі та глухі - не хочете зрозуміти, звідки небезпека, ну, чисто глухарі на токовищі!!! Не ви один. Тут на пальцях можна перерахувати тверезі думки дописувачів.
33. Адекватник / 14 листопада 2017, 15:13
28.Selena2017
«Одна з перших поем Пушкіна називалася "Гавриліада". Написана одним матом, там не було натяку на нормативну лексику. Практикував і в подальших віршах. Як вам такий геній»

О, блін, Селена отжигает. Що там Сталін, вона на самого Пушкіна замахується. Круто. Краще б кричала: "Позор джунглям! Позор джунглям!" Тільки спочатку треба було сходити в біблотеку і прочитати ту Гариліаду. Там немає жодного ненормативного слова. Хоча, а якби й було, то що? Це ж те, про що усі мріяли, це ж еуропейські цінності. Ясно, що Гавриліада не влаштовує, як попів, так і свідомих, понубудувавших церков більше ніж генделиків. Оборзелі вже до того, що в школі, замість вчити Пушкіна, як то було в «совку» вчать тепер закон божий. "Всевышний бог, как водится, потом Признал своим еврейской девы сына,.." Вже за одні оці слова показавші всю суть іудохристянства Гавриліада й попала в опалу, а не за якусь там ненормативну лексику, як сказали селені. Хоча тему цю селена підняла в тему, саме під цю попову статтю. Тож, читаєму усю поєму, повчально. Посилання на ilibrary.ru
34. земеля / 14 листопада 2017, 15:26
32.Selena2017
« Не ви один.»


Так в том то и засада, что я не один кто не розумие. Печаль и трагедия в том что Селена одинока в своих мыслях. Только ленивый не ругал ее на этом сайте за ее позу. Все дурни а она одна умная? Так не бывает.
35. Beri Mor / 14 листопада 2017, 15:30
34.земеля
«Все дурни а она одна умная? Так не бывает.»

Во-во,шановна,пора задуматися,може щось в тобі не так?
36. Адекватник / 14 листопада 2017, 15:34
31.Selena2017
«подивіться на Цензорі 14.11 о 10.17 " Если главный командир позовет в последний бой, - дядя Вова, мы с тобой!"»

Подивились і не тільки на Цензорі. Ваще-то треба ссилочку давать, щоб не ритись. Ну й що із цього із витікає? Якась пройдоха, юрист по національності, записала цей провокативний кліп. Що тут скажеш, крім "Сталіна на неї немає". Але вішка в іншому, фішка в реації людей. У нас тут співають діфірамби паршевлюку і його правому сектору а там пишуть інше. "При всех недостатках СССР , ТАКОЕ детское «творчество» было невозможно. Сумасшествие." "Это отвратительно. Больше слов нет Отвратительно, что они тянут свои нечистые ручонки к детям" "мне кажется, что в данном случае беспокоиться не стоит. Песня на столько бездарная и нудная, что является отличной прививкой от “патриотизма”."
37. don / 14 листопада 2017, 15:46
27.Адекватник
«У втручанні в справи "суверенної", як ви любите казати, країни.»

та ніхто нікуди не втручався, тоді Яник і Бімба довели народ до кретичної напруги у суспільстві, бабло вкладали у розвиток східних регіонів, а западна смоктала. зараз все навпаки
27.Адекватник
«його Нуланд сюди їздила на екскурсію.
... думаю, й печиво не купляла.»

ти хоть трохи фільтруй, що пишеш. по твоєму Нуланд за печиво зібрала майдан. я лічно знаю не одну бабу, яка сосіду в двір гімна та мусор перекидала тоді в 2014-му, коли той був проти майдану і потроху готували онуків до Європи. тоді людей Яник тарифами на газ уже довів до опалення дровами, чому не згадуєш що газ був по 400 баксів. тоді РФ доїла Україну добре за газ, а наші ще й туди на заробітки їздили, більшість точно що за шнапс та бутерброд
27.Адекватник
«Плучусь, бо "размер имеет значение". А в рублях ти порахуй і нам скажеш. Як буде гривня до рубля привязана, то тоді в рублях рахуватиму. А може ще й таке бути.»

в рублях твоя пенсія не змінилася, так що не придурюйся

Змінено 14.11.2017, 15:48
38. земеля / 14 листопада 2017, 15:50
29.земеля
«
Одна з перших поем Пушкіна називалася "Гавриліада". Написана одним матом»


Ну так в открытую врать, это нонсенс. Тебя что, тато и мама не учили что брехать нельзя? Да после этого тебе нельзя верить ни одному слову.

33.Адекватник
«Тільки спочатку треба було сходити в біблотеку і прочитати ту Гариліаду. Там немає жодного ненормативного слова.»


Только что прочитал поэму, и это действительно так.
Адекватник, тебе спасибо что разоблачил эту пройдоху и брехунку. Надо же быть такой. Вот и верь ее националистическим идеям. А мы с ней спорим о чем то.Фу.
39. Beri Mor / 14 листопада 2017, 16:13
38.земеля
«Ну так в открытую врать, это нонсенс. Тебя что, тато и мама не учили что брехать нельзя? Да после этого тебе нельзя верить ни одному слову.»

Проглянув і я ту "Гавриліаду",немає там матів.Так що троляка ви матушка,троляка.І віри вам немає.

Змінено 14.11.2017, 16:14
40. Selena2017 / 14 листопада 2017, 17:57
Зарепетували, знавці інтернету..... Генія образила.

"Чого-чого, а матюків у поезії Пушкіна предостатньо"- пише знавець його творчості професор Олександр Портнов. В антології російської непристойної літератури "Пустотливий Ерос" (1998) ця частина доробку Пушкіна представлена доволі ваговито - 80 сторінок. Згадана і "Гавриліада". Шукайте, пересвідчуйтесь. Читала про це давно, зараз не пригадаю джерело. Сам геній відмовлявся від написаного не випадково, навіть соромився.
41. Седой / 14 листопада 2017, 20:00
Ну помилився Седой, не Пушкин це писав (K) Виноват, настолько понравилось, что не кинулся проверять, а слог пушкинский, согласитесь. И смысл - не в бровь, а в глаз. Хватить вам ругаться, вон соседняя статья про регистрацию земельных наделов умная похоже. Займитесь делом, а то вовсе без штанов цари оставят. Мама ушла, царствие ей небесное, а пай где=то болтается. И сколько их, таких пайов, за бесценок отдано в аренду, кто посчитает. И арендаторов не за что особо хулить, самим не обработать без техники, особенно стареньким. Так вот пока у вас тихо, займитесь полезным. А Гаврилиада никуда не денется, с матом и без :).
42. Anatoliy / 14 листопада 2017, 20:05
У «Гавриліаді» матюків немає. У всякому разі, заявити на основі колись прочитаної згадки Портнова, що поема "написана одним матом"... Вірші з нецензурщиною у Пушкіна наче б то є... Але ніде не сказано, що він їх для широкого загалу писав. Можливо, написав так - для друзів пожартувати, випливли вони вже пізніше, при детальному вивченні творчості. А от щодо «Енеїди» нашого Котляревського? Пам’ятаю, як під час вивчення у школі під парти зо сміху лізли... А теж - геніальний твір, визнаний "першою ластівкою" на НАРОДНІЙ МОВІ!..
До чого це я?.. До того, що якщо людина матюкнулась - це не привід ставити під сумнів її геніальність чи хоча б компетентність або навіть адекватність. Ну а кивати - "істинно - рускій мір", при цьому полінувавшись самому на облаяний кимось твір навіть глянути - нічим не краще від приписування недавній творчості чужого геніального авторства заради вагомості.

Змінено 14.11.2017, 20:09
43. Beri Mor / 14 листопада 2017, 20:36
34.земеля
« Печаль и трагедия в том что Селена одинока в своих мыслях. »

Та ні,це якраз і радує.Радує,що більшість коментів тут від здравих і думаючих людей,а не зомбаків з кастрюлями на голові,тіпа Селени з доном.Значить не все втрачено.
44. Anatoliy / 14 листопада 2017, 20:38
"Дядя Вова, мы с тобой" - однозначно, російська шизопатріотія а-ля "Північна Корея". Але згадаймо поскакушки наших школярів "москаляку на гілляку", зробімо висновки... і давайте спиняти "патріотів", які вчать діточок у школах і садках кричати "Смерть ворогам!"
45. Maksym / 14 листопада 2017, 22:17
41.Седой
« вон соседняя статья про регистрацию земельных наделов умная похоже»

Це ви часом не про ту, де автор посадки на дрова пропонує випилять? Воно неоднозначна справа. З одного боку, рядовий пайщик не зайву копійчину отримує, а з іншого добряче брудниться. Не кожен зможе, як казав поет, щиро дивитися у очі, тим кому не стало де корову припинати, бо пасовище з суспільного стало приватне.
Хоча завжди можна сказати що винна клята хунта й поспівчувати бідолазі.
46. Адекватник / 15 листопада 2017, 14:20
37.don
«та ніхто нікуди не втручався»

Ти що, Нуланд на майдані не бачив? Тобі, мабуть, треба купити окуляри. Ти й того американця з "новостного агенства" не бачив(по моїй ссилці) і не чув, як він казав "Мы вас КУПИЛИ.."
37.don
«тоді Яник і Бімба довели народ до кретичної напруги у суспільстві,»

Народ до «напруги» можуть довести лише ЗМІ а не Янеки. От зараз, хіба менша повинна бути "напруга"? А всі мовчать, бо знають що Янека вже нема і демократія закінчилась. Вони самі кажуть, що то тоді ревоюція була благом, а зараз вони цього не допустять. Бо вони тепер за демократичні цінності і будуть їх відстоювати аж до розстрілу мітингувалльників. Хоча й тих вони таво... Але то вже інша історія.
37.don
«бабло вкладали у розвиток східних регіонів, а западна смоктала. зараз все навпаки»

Що "зараз все навпаки"? Зараз у західну шось вкидають? Тепер, правда, вони за Евро, як ти кажеш, смокчуть. Та й не дорого беруть. Європа в захваті.
47. Адекватник / 15 листопада 2017, 14:22
37.don
«ти хоть трохи фільтруй,»

37.don
«. тоді людей Яник тарифами на газ уже довів до опалення дровами, чому не згадуєш що газ був по 400 баксів.»

А в тебе там фільтр не забився, чи може його вАще прорвало?
48. don / 15 листопада 2017, 15:43
46.Адекватник
«Ти що, Нуланд на майдані не бачив? »

Ну так і шо тут такого. ну приїхала, пожувала печення і поїхала
46.Адекватник
«Народ до «напруги» можуть довести лише ЗМІ а не Янеки.»

Ти очевидно зовсім не вкурсі яка тоді була загальна ситуація. Наскільки мені відомо, то Бімба тоді гроші не давав на Западну взагалі, там бюджетники сиділи на голі ставки і навіть ті копійки їм затримували, була заборгованість по зарплаті на декілька місяців. А з телебачення в цей час розказували, що Донбас годує всю Україну.
Западенців на майдан вигнало злиденне існування, а не пряники Нуланд. І як я розумію більшість з тих озлоблених злиднями майданівців зараз воює на Сході, або вже відвоювали
46.Адекватник
«що Янека вже нема і демократія закінчилась»

та ну що ти таке пишеш. тобі ніхто ж не забороняє вихваляти Сталіна, Путіна чи Яника, це твоє законне право засирати коментарі на ЕХО
46.Адекватник
«а зараз вони цього не допустять.»

ну йди, роздавай пряники на майдані, кого ти там збиреш?
46.Адекватник
«Хоча й тих вони таво... »

я думаю, що не таво. більш за все що то якась третя сторона
46.Адекватник
«Зараз у західну шось вкидають?»

ну да вкидають. заборгованості у бюджетників немає, кошти залишаються у місцевих бюджетах, дороги закатують свіженьким асфальтом, всі їздять на іномарках на польських номерах
47.Адекватник
«там фільтр не забився, чи може його вАще прорвало»

по оплаті за газ я скажу реально про себе - при Яникові я взимку за газ вітдавав 100 доларів у місяць, зараз я взагалі два роки нічого за газ не плачу.
49. Selena2017 / 15 листопада 2017, 16:29
Нічого за газ не плачу...

Це , мабуть, єдиний будинок в Санжарах, де поселилося світле майбутнє - комунізм - кожному по потребі....
50. Anatoliy / 15 листопада 2017, 20:17
48.don
«Западенців на майдан вигнало злиденне існування, а не пряники Нуланд.»

"Западенці", як Дон назвав жителів Західної України, все життя працювали у Польші, додому повертаючись, як на дачу. Не всі, але переважна більшість точно. Казка про те, що бюджетники при Януковичу не витримали забогованості - казка і є.
48.don
« І як я розумію більшість з тих озлоблених злиднями майданівців зараз воює на Сході, або вже відвоювали»

Нічого ви не розумієте. Ті майданівці зараз знову ж таки заробляють у Польші, де щасливо ховалися від усіх хвиль мобілізації. Знову ж таки - хай не всі, але переважна, дуже переважна більшість.
48.don
«по оплаті за газ я скажу реально про себе - при Яникові я взимку за газ вітдавав 100 доларів у місяць, зараз я взагалі два роки нічого за газ не плачу.»

49.Selena2017
«Це , мабуть, єдиний будинок в Санжарах, де поселилося світле майбутнє - комунізм»

Точно!)))
51. професор / 15 листопада 2017, 20:43
Цікава розмовка.
Стосовно Білорусі. Гривну тут знають. Правда, в Україну їдуть з доларами - міняти не вигідно. Та й їздять останні роки 3 наааабагато рідше. На жаль. Коли їдуть, зазвичай скуповують цукерки та дрібну електроніку. Єдине, що лишилось в Україні дешевше. А раніш дешевшими була більшість продуктів. Тому загалом середній білорус живе краще, і - що найдивніше - вільніше. Це все ж ганьба для колись такои вільної України..
Про донбасян.
Думка про те, що війна викликана тим, що одні "звали Путіна", а інші мовчали - нав’язана телевізором.
Гадаю, пройде вже не так багато часу, і саме моя рідна Полтавщина може стати наступним театром бойових дій... Дуже вже надто харків’яни останній рік неприкрито намагаються позбутись київського іга, цим знову може спритно хтось скористатись ... І тим, хто живе поблизу берегів Ворскли, може стати тепліше... не дай Бог, звісно... І жителів прибережжя теж будуть звинувачувати "чотири роки мовчали" і т.п.
52. професор / 15 листопада 2017, 20:45
А западенці тепер лають на всі заставки "східняків", які влаштували їм штрейкбрехерство у Польщі. Раніш западенець легко знаходив роботу на тисячу долярів у Польщах, а зараз і 700 бува проблемно.
53. земеля / 15 листопада 2017, 20:58
51.професор
«Гадаю, пройде вже не так багато часу, і саме моя рідна Полтавщина може стати наступним театром бойових дій.»


ТИПУН тебе на ЯЗЫК. Еще накаркаешь. Только бы националисты не развязали.
54. Selena2017 / 16 листопада 2017, 11:38
51.професор
«1. професор / вчора, 20:43»


"Білорусь проголосувала ПРОТИ резолюції ООН щодо Криму. Це другий ніж у спину України, - Ірина Геращенко."
Пане Професоре, якщо середній білорус живе вільно і краще від українців, то як пояснити такі кроки цієї держави? Питання особисто до вас.
Затиснута в Лукашенків кулак Білорусь може й не зчутися як опиниться в братніх обіймах злого сусіда.А боронитимуть свою землю що в Білорусі, що в Україні лише націоналісти. Така логіка життя, а не тутешніх крикунів.
55. Професор / 16 листопада 2017, 12:38
Ну, не так вже й погано живеться білорусам у цьому "кулаку", принаймні - в порівнянні з нинішніми «свободами» українців. Тут Вам важко буде мені перечити, бо я відчував і те, і інше - на собі. Загалом, такий однобокий текст резолюції навіть дуже толерантний і інколи досить самостійний МЗС РБ навряд чи зміг би підтримати. Повірте, українці в цілому дуже мало знають про особливості білорусько-російських стосунків. Так, тут часто плачуть "хіба можна вижити - пенсія 130 у.о (мінімалка) а комуналка вже скоро 50 взимку буде (з Нового Року приблизна вартість сумарних тарифів двокімнатки у Мінську) як вижити???!!# "
Та при цьому йдуть, і повально голосують за Лукашенка... Бо здогадуються - зміни навряд чи принесуть "покращення".
А стосовного "обіймів сусіди"...
Більше дивіться тЕлЕвізоррр...
56. Beri Mor / 16 листопада 2017, 12:57
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
55.Професор
«Ну, не так вже й погано живеться білорусам у цьому "кулаку", »

Дай бог мені пожити в такому "кулаку".
55.Професор
«Вам важко буде мені перечити, бо я відчував і те, і інше - на собі. »

Та їй що ти там жив-до п...и.Їй по «тєліку» шкіряки з зорянами сказали що там хер.ово,значить хе.рово.
57. Selena2017 / 16 листопада 2017, 13:00
1. Телевізора в моєму домі навіть немає.
2. Бажаю, щоб ніщо вашим ілюзіям не зашкодило.
58. Beri Mor / 16 листопада 2017, 13:18
57.Selena2017
« Телевізора в моєму домі навіть немає.»

Ну і правильно,більше читайте.Тільки уважніше,не так,як "Гавриліаду".
59. Selena2017 / 16 листопада 2017, 13:35
58.Beri Mor
«. Beri Mor / сьогодні, 13:18»


Чоловіче, як же мало в твоєму житті доброго і радісного, що ти так зловтішаєшся. Будь певен, розберусь я і з "матерной Гаврилиадой", використаю всі можливості. Не приховаю і від усіх недоброзичливців добутого.
60. Beri Mor / 16 листопада 2017, 13:47
59.Selena2017
«, що ти так зловтішаєшся.»

Та ні,шановна,я просто констатую факт вашого невігластва і алогізму.
61. don / 16 листопада 2017, 13:51
не зря ото тоді дєдушки куркою обізвали
62. микола козак / 16 листопада 2017, 13:52
Та кінчайте Ви шановні вже обсусолювати цю попівську дурню , а то цей піп вважатиме , що він написав якийсь шедевр , а не дурницю.
63. Ltava / 17 листопада 2017, 13:16
найбільше цікаво спостерігати як Адекватний обговорює Коробчинського :))))))))))))))
64. Адекватник / 17 листопада 2017, 16:58
63.Ltava
«найбільше цікаво спостерігати як Адекватний обговорює Коробчинського»

Адекватник обговорює статтю попа Шевченко
65. Ltava / 17 листопада 2017, 22:48
64.Адекватник
«Адекватник обговорює статтю попа Шевченко»
" Тихо сам з собою _ лівою рукою ! ? "
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації