Вхід | Реєстрація

Наслідки комунального «шмону»

Наслідки комунального «шмону»
Доки виселена кременчужанка судилася з ЖЕПом, її спірна кімната в малосімейці стала непридатною для життя.
Рік тому ЖЕП «Автозаводське» спільно з компанією «Житлорембудсервіс» влаштували мешканцям малосімейки по вулиці Льва Толстого примусове виселення. Відкрили кімнати та вивезли речі господарів. Світлана Малиннікова – одна з потерпілих, яка відстояла своє право на житло у суді. Та вселитися у свою кімнату жінка не може...
До редакції «Телеграфа» звернулася Світлана Малиннікова – одна з тих, кого у березні минулого року примусово виселили з малосімейки по вулиці Льва Толстого, 36.  Нагадаємо, за позовами ЖЕП «Автозаводське» суд (без участі людей у засіданні) визнав 29 сімей такими, що втратили право на житло. А потім представники ЖЕПу та управляючої компанії «Житлорембудсервіс» без  участі судових виконавців (але не без відома міської влади) відкрили кімнати та вивезли людські речі.
– Ми цілеспрямовано провели там «шмон», – так по свіжих подіях прокоментував ситуацію «Телеграфу» тепер вже колишній віце-мер Микола Порицький.
Люди з допомогою прокуратури почали відстоювати своє право на житло. Світлана Малиннікова – одна з тих, кому це вдалося. Адже «шмон» відбувався тоді, коли жінка була на заробітках у Києві. А іншого житла вона не має. Світлана Малиннікова заново зареєструвалася в своїй кімнаті, заплативши за це гроші. Але вселитися туди не може.
– Коли я подивилася на свою кімнату, побачила, що за рік вона стала непридатною для проживання. Я живу на останньому поверсі, дах потік, почали відпадати шматки стіни. Хитається віконна рама, куди затікала вода. Адже за кімнатою ніхто не слідкував. При цьому замок зірваний, а паперова «печатка» на дверях відпала. У мене в кімнаті було багато речей: і диван, і телевізор, і холодильник, і майже новий килим. Мені видали опис майна. Але хто поверне мені речі і відповість за їх збереження, адже не я їх вивозила?! – запитує пані Світлана.Вона письмово звернулася до ЖЕПу «Автозаводське» з проханням відремонтувати кімнату і  повернути речі, вказавши в скарзі, що для цього потрібен транспорт і працівники для розвантаження та підйому речей на 4-й поверх.
– Мені повідомили, що скаргу «розписали» на головного інженера, але він зараз у відпустці, скільки ж мені чекати?  Світлана Малиннікова і досі залишається без житла. Керівники управління житлово-комунального господарства дану ситуацію не коментують. Кажуть, нехай, мовляв, ЖЕП розбирається... Ще натякнули, що ситуацію з виселенням «курирував» пан Порицький, який нині подався до Криму у заступники міністра ЖКГ. Висновок такий: міська влада не хоче брати на себе відповідальність за людей, яким нанесли моральні і матеріальні збитки. Юристи кажуть, що в цьому випадку збитки можна стягнути через суд: домогтися і ремонту кімнати, і цивілізованого повернення речей. Пані Світлана ж сподівається, що ЖЕП таки зреагує на її скаргу... 
Цікаво, що у порожні опечатані кімнати у гуртожитку на вулиці Льва Толстого, 36 і досі приносять рахунки за воду, газ, опалення - з вимогою погасити борги.

Автор: www.telegraf.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 червня 2010, 11:14 | Кременчук | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації