Вхід | Реєстрація

«Свободівці» допомогли призупинити діяльність шкідливого підприємства

18 червня 2010 року активісти Новосанжарської районної організації Всеукраїнського об’єднання "Свобода" організували акцію протесту проти бездіяльності районної та обласної влади, за потурання яких фактично "підпільно" та протиправно діє підприємство "ФОП Маріїч Т.П.".
Згідно документів, це підприємство займається переробкою жирів та виготовленням кормового фосфатидного концентрату, що є побічним продуктом переробки масляних культур. Знаходиться воно в селі Руденківка (7 кілометрів від Нових Санжар) і працює уже впродовж декількох років, в результаті чого у місцевих мешканців почав погіршуватись стан здоров’я, постійно хворіють маленькі діти. До речі, розташоване підприємство якраз через дорогу від житлових будинків (!).
Усні звернення громадян нічого не дали, тому 31 червня 2010 року ініціативна група небайдужих людей, в тому числі і "свободівці", з офіційним листом звернулась до:
- Прокуратури Полтавської області, Прокурора Полтавської міжрайонної природоохоронної прокуратури, начальника Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Полтавській області, головного державного санітарного лікаря Полтавської області, Прокуратури Новосанжарського району, Новосанжарської районної державної адміністрації, Управління Служби безпеки України в Полтавській області, Державної екологічної інспекції в Полтавській області, Державної податкової адміністрації в Полтавській області, Головного управління МВСУ в Полтавській області.
В результаті численних звернень, чиновники усі як один у відписках зазначили, що підприємство діє незаконно і жодного дозволу на проведення своєї діяльності не має. Відтак, у громади постає питання: чому представники влади прямо зараз нічого не зроблять задля вирішення цієї проблеми? Адже системно погіршуються умови життя громадян, які нічого надзвичайного, окрім вимоги дихати чистим повітрям, не вимагають. Проте, як виявилось, це питання адресоване в порожнечу, оскільки одні чиновники заявляють, що дана ситуація перебуває поза межами їхньої компетенції, інші ж – що діяльність підприємства нібито призупинена до остаточного з’ясування обставин справи.
Коли вже стало очевидно, що на представників влади сподіватись марно, мешканці особисто взяли хід справи у свої руки. За участі "свободівців" терміново була створена оперативна група, якій вдалось зафіксувати факт розвантаження та завантаження відходів. Вдалось знайти свідків зливання даним підприємством відходів у зливи Полотавводоканалу, які знаходяться на межі сіл Руденківка та Зачепилівка. Після цього до справи долучилися представники служби безпеки Полотавводоканалу, котрі на основі зібраних матеріалів позиватимуться до суду.
Отже, 18 червня 2010 року під стінами підприємства зібралось близько 100 мешканців району, які вимагали негайно притягнути до відповідальності його керівництво. В акції взяли участь представники ЗМІ, служби безпеки Полотавводоканалу, депутати районних рад та постраждалі від свавілля прості жителі. Всі вони наткнулися на побудований в ніч перед пікетуванням паркан з табличкою "Підприємство не працює. Територія охороняється собаками". Очевидно, злодії поспіхом почали замітати сліди.
Мешканці почали ставити питання голові сільської ради, однак відповідав він помітно розгублено та не по суті. Після цього слово взяв голова Новосанжарської "Свободи" Олександр Китайгора, який подякував учасникам подій за проявлену мужність і терплячість, а також привітав усіх із спільною перемогою українців над бізнес-інтересами злочинців та їх пособників від влади.

Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 червня 2010, 09:48 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації